Vlamertinge boekt stuntzege tegen Ronse

Tom Deman scoort voor Vlamertinge. © VDB

Na weken van hard werken werd KSK Vlamertinge deze keer eindelijk beloond met een verdiende overwinning en dan nog tegen het hoger geklasseerde KSK Ronse.

De rood-witten liepen uit tot 3-0 en scoorden in de slotfase in een schermutseling het enige doelpunt voor Ronse zelf. Met de 3-1 thuiszege op zak trekt Vlamertinge volgende week vol vertrouwen naar Berlare. De wedstrijd werd in de eerste 10 minuten gekenmerkt door een keeperswissel bij de bezoekende ploeg. Kort na de keeperswissel komt Vlamertinge op voorsprong. Na een actie van Jens Kimpe kan Tom Deman de openingstreffer scoren in de 14′. Vlamertinge blijft druk zetten en gaat op zoek naar een tweede doelpunt. Na een individuele actie van Michel Ternest besluit Fall Mboutou Alle net naast.

Net voor de rust dan neemt Tom Deman een vrije trap, de opnieuw goed gevolgde Fall Mboutou Alle kan nu wel scoren (45′). In de toegevoegde tijd van de eerste helft voorkomt thuisdoelman Jorgen Rogiers nog de aansluitingstreffer van Ronse. KSK Vlamertinge kan zo gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de herneming is er gedurende de eerste 10 minuten weinig doelgevaar voor beide ploegen. Daarna komt Ronse opzetten maar andermaal is Rogiers bij de pinken en voorkomt hij die aansluitingstreffer voor de bezoekers. Tijdens de laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn er nog heel wat kansen voor beide ploegen. Pas in de 86′ gaat ook één van die kansen binnen. Na andermaal een individuele actie van Michel Ternest kan Jonas Cappoen de bevrijdende 3-0 scoren. In de 87′ valt dan het doelpunt voor KSK Ronse.