Zege voor Bianca Serroen en Loewis Kinget in Kasseiloop

Start van de zestiende Kasseiloop © (Foto FRO)
Redactie KW

De zestiende editie van de Kasseiloop in Eernegem, de openingswedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland, kreeg 360 lopers aan de start, waarvan een dertigtal voor de jeugdlopen, 65 voor de 5km en 295 voor de 10km.

Op de 5km ging de zege bij de dames naar Tineke Cherlet uit Ooike, bij de heren naar Alexander Heggerick uit Pittem.

Op de 10km stonden heel wat serieuze kleppers aan de start. Jimmy Bultynck, Loewis Kinget en Alexander Heggerick (de winnaar van de 5km) liepen na de eerste ronde al met een grote voorsprong op een achtervolgend groepje met Steven Broucke en Tom Vanslambrouck. Na de tweede ronde zette Kinget een tandje bij en hij liep alleen naar de zege, in een goed half uur. Hij won met een vijftiental seconden voorsprong op Jimmy Bultynck (Ardooie). De spurt voor de derde plaats werd een minuutje later gewonnen door de Brugse triatleet Klaas Taecke, voor Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Steven Broucke (Diksmuide).

Bij de dames liep Bianca Serroen, de marathonloopster uit Geluwe, van bij de start aan de leiding. Ze werd niet bedreigd voor de zege. Ze won voor Lies Deruddere (Wevelgem), Christel Heyman, Hilde Hindryckx en Saskia Hollevoet.

Organisator Hans Grootaerdt met de top 2 bij de heren: Loewis Kinget en Jimmy Bultynck, plus de vierde Tom Vanslambrouck
Organisator Hans Grootaerdt met de top 2 bij de heren: Loewis Kinget en Jimmy Bultynck, plus de vierde Tom Vanslambrouck© (Foto FRO)

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier