Zwitser Loris Rouiller pakt goud bij junioren op EK veldrijden

05/11/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:09

Loris Rouiller is zondag in het Tsjechische Tabor Europees kampioen veldrijden bij de junioren geworden.

Zwitser Loris Rouiller pakt goud bij junioren op EK veldrijden

De Zwitser was in een sprint met twee sneller dan de Tsjech Tomas Kopecky. De Brit Ben Tulett won de bronzen medaille. Jarno Bellens werd zevende en beste Belg. Hij finishte net voor Vince Van Den Eynde. Arno Van Den Broeck kwam als negende binnen.

De start werd ontsierd door een valpartij. Dat deerde Rouiller niet om te gaan versnellen. Hij sloeg snel een kloof en mocht meteen aan een solo beginnen. Kopecky repte zich naar de eenzame leider toe en vervoegde hem net voor half koers. Achter dit duo volgden de Nederlanders Ryan Kamp en Pim Ronhaar. Wat verderop hadden de Britten Tulette en Sean Flynn eveneens de handen in elkaar geslagen. Kamp ging alleen in de tegenreactie maar kwam net voor het ingaan van de slotronde ten val en werd weer ingerekend door Ronhaar.

De twee leiders, Rouiller en Kopecky, trokken de allerlaatste ronde in met een voorsprong van 15 seconden op Ronhaar en Kamp. Tulette volgde op 20 seconden en nestelde zich wat verderop in het wiel van de twee Nederlanders. Niet voor lang evenwel. De Brit zette door en ging zo op jacht naar de bronzen medaille. In de sprint voor de titel zette Loris Rouiller zich in de laatste rechte lijn op kop. De Zwitser zou niet meer geremonteerd worden door thuisrijder Kopecky en werd zo Europees kampioen veldrijden bij de junioren. Gerben Kuypers (Ramskapelle) stond als enige West-Vlaming aan de start.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!