Zillebeekse Sint-Pietersvrienden vieren 70ste verjaardag

31/03/18 om 20:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 16:44

De Sint-Pietersvrienden vieren dit jaar hun zeventigste verjaardag. Op Paasmaandag 7 april pakken ze uit met hun Sint-Pietersmountainbiketocht en de fietstocht Zillebeke-Boeschepe-Zillebeke.

De Sint-Pietersvrienden werden in 1948 opgericht in café 't Hooghe en sloten aan bij de Belgische wielerbond. Baron Yves de Vinck was voorzitter, Emiel Vanhove werd secretaris en Sylveer Dewitte was penningmeester. In 1949 werd in het domein van de voorzitter een cyclocross ingericht, de start van een reeks van 25 crossen. In 1952 werd het lidmaatschap met de wielerbond onderbroken na een meningsverschil. "Twee jaar later sloten de Sint-Pietersvrienden opnieuw aan bij de bond", zegt secretaris Bernard Sohier. "Jaarlijks werd rond Sint-Pietersdag op 29 juni een wielerwedstrijd voor liefhebbers ingericht. Tien jaar later kwam ook daar een eind aan omdat een ministerieel besluit wedstrijden op een staatsbaan verbood."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!