Yves Lampaert: "Zulke kansen komen er wellicht niet veel meer"

29/07/18 om 22:26 - Bijgewerkt om 22:25

Yves Lampaert probeerde het zondagavond in de slotrit van de Tour met een late uitval, maar strandde op de Champs-Elysées op 200 meter van de finish. "De wind zat tegen, dju. Zulke kansen komen er wellicht niet zoveel meer", reageerde de Belgisch kampioen.

Yves Lampaert: "Zulke kansen komen er wellicht niet veel meer"

© BELGA

"Ja, ik ben wel een beetje ontgoocheld", gaf de renner van Quick-Step Floors toe. "Die aanval was gepland, ik wilde iets proberen en het was ook het jaar om dit te doen nu er zoveel sprinters naar huis waren. Hoe meer ik er over denk, hoe meer ik het zie als een gemiste kans. Het was een beetje een alles-of-nietspoging. Ik zat in het wiel van Oss, ideaal om in zijn slipstream te blijven en die vroeg om over te nemen. Dat wilde ik niet doen want dan zou hij toch maar in mijn wiel hangen, dus ik pokerde wat en zette daarna zelf mijn aanval in."

"Misschien had ik nog wat langer moeten gokken, tot de laatste kilometer. Het was nog 1,3 km, dat was ver, maar ik moest gewoon gaan. Alleen zat de wind fel tegen en op die kasseitjes bolde het ook niet echt meer super. Mijn benen verzuurden ook helemaal, ik probeerde wel, maar ik viel een beetje stil. Tegen zo'n sterk peloton is het ook moeilijk. Ik strand op 200 meter. Jammer, want het zal niet vaak meer gebeuren dat zo'n kans zich voordoet."

Delen

Ja, ik mag trots zijn op mijn eerste Tour

Twee keer was hij deze Tour dicht bij de zege: in Roubaix en in Parijs. "Ja, ik mag trots zijn op mijn eerste Tour", blikt de 27-jarige Ingelmunsternaar terug. "Ik was er dicht bij, misschien vind ik dat over een paar dagen gemiste kansen, maar nu ben ik toch vooral tevreden dat het erop zit."

(Belga - foto Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!