Yves Lampaert wil in 2018 bevestigen: “Ik wacht mijn kans af”

© BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert (26) groeide in 2017 van goede helper uit tot knappe afwerker in een aantal wedstrijden. Zo bracht hij niet alleen Dwars door Vlaanderen op zijn palmares, hij won ook een rit in de Vuelta en kroonde zich tussendoor tot Belgisch kampioen tijdrijden.

De ambitie voor 2018 is dan ook groot, zo verklaart de renner van Quick-Step Floors op stage in het Spaanse Calpe.

Yves Lampaert brak in 2017 de ban. In 2016 moest hij het nog met nul overwinningen doen, nadat hij eerder in 2015 een rit en de eindzege had gepakt in de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1). In 2014 bracht hij dan weer de Arnhem Veenendaal Classic op zijn naam. Nu begint hij aan zijn vierde seizoen voor Quick-Step Floors.

Is hij nog altijd dé helper bij uitstek of mag hij na het afscheid van Tom Boonen meer zijn kans gaan? “Ik ken mijn plaats in het team”, zegt de IJzeren Briek. “En dat is niet die van absolute kopman. Er zijn nog meer dan genoeg andere renners in het team die dat statuut wel hebben en al een heel mooi palmares bij elkaar hebben gefietst. Met Gilbert is er echt een grote kopman en daaronder heb je Zdenek Stybar en Niki Terpstra. Ik kom daar nog net onder en wacht mijn kans af. Die zal wel komen als ik sterk genoeg ben. De ploeg weet wel wat ze heeft aan mij en dat ik een finale kan rijden. Ik wil gewoon het goede van vorig jaar bevestigen, mijn steentje bijdragen om zoveel mogelijk overwinningen met het team te behalen en af en toe zelf eens winnen.”

In het voorjaar wil Lampaert goed zijn. Zijn droomkoers is Parijs-Roubaix, een wedstrijd waar hij bij zijn tweede deelname knap zevende werd. “Het is mijn droomkoers, maar ik ben ook al heel blij dat ik Dwars door Vlaanderen eens heb kunnen winnen. Voor de rest hoop ik gewoon dat we een heel sterk jaar rijden met de ploeg, met veel overwinningen.”

Lampaert reed al twee keer een grote ronde, de Vuelta in 2016 en 2017. “Ik droom van de Tour in 2018“, klinkt het. “Het lijkt me een ideale Tour voor mij met de kasseirit, een ploegentijdrit en de ritten door Bretagne. We gaan voluit voor het groen met Gaviria.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier