Yves Lampaert vervolledigt sterke deelnemerslijst van Leiedal Koerse

Yves Lampaert bevestigde zijn deelname. © BELGA
Redactie KW

Het deelnemersveld van Leiedal Koerse in Bavikhove is compleet.

Op zondag 2 september presenteert vzw De Nieuwe Velovrienden een deelnemersveld om U tegen te zeggen en een format dat uniek is in België. “We koppelen letterlijk en figuurlijk dames en heren aan elkaar en bieden een hele dag spektakel”, aldus de organisatie.

Om 10.30 uur is er een criterium voor dames elite met verzekerde deelname van Marianne Vos, Ann-Sophie Duyck, Puck Moonen, Cameron Vandenbroucke (met geldige vergunning), Shari Bossuyt, Daniella Gass, Kelly Van den Steen, Kylie Waterreus, Femke Verstichelen en Kim De Baat. De dames rijden 18 ronden van 3 km (54 km). Finish en aansluitend podiumceremonie is voorzien vanaf 12 uur.

“Om 13.30 uur koppelen we letterlijk de dames aan de heren in een voor België unieke koppeltijdrit op hetzelfde parcours. In vier reeksen strijden 12 gerenommeerde koppels om de allereerste titel mixtijdrijden. We zijn toch wel heel trots op de deelnemende topkoppels”, klinkt het.

Aan de start: Tom Dumoulinen Marianne Vos (beiden wereldkampioen), Yves Lampaerten Ann Sophie Duyck (beiden Belgisch kampioen en beiden inwoner van Hulste-Harelbeke), John Degenkolb (winnaar Tourrit) en Sara Mustonen, Jasper Stuyven (winnaar rit BinckBank) en Cameron Vandenbroucke (dochter Frank Vandenbroucke), Sonny Colbrelli (winnaar Brabantse Pijl) en Shari Bossuyt (brons EK puntenkoers Aigle), Eli Yserbyt en Puck Moonen (Bavikhovenaars en nu ook een koppel op de fiets) en Tim Declercq en Sofie De Vuyst.

Huldiging van de kersverse Belgische kampioenen

Het einde van de koppeltijdrit is voorzien om 14.15 uur, met aansluitend de huldiging van de winnaars en de huldiging van Yves Lampaert en Ann-Sophie Duyck door het stadsbestuur als kersverse Belgische kampioenen. Om 15.30 uur start het criterium voor heren over 25 ronden van 3 km.

Alle mannelijke toppers uit de koppeltijdrit komen eveneens aan de start van het criterium. Het einde is voorzien rond 17.30 uur. Alle wedstrijden worden voorafgegaan door podiumpresentaties en interviews met de toppers. Afspraak in Bavikhove dorp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier