Yves Lampaert tankte vertrouwen met zege in Dwars door Vlaanderen

Yves Lampaert: "De Ronde is nog van een ander kaliber" © BELGA
Redactie KW

Met de Ronde van Vlaanderen in het verschiet tankte Yves Lampaert (26) woensdag heel wat vertrouwen door zijn zege in Dwars door Vlaanderen. “Al is de Ronde nog van een ander kaliber”, zei hij vrijdag op het persmoment van Quick-Step Floors in Wielsbeke.

Woensdag zorgde Lampaert met zijn tweede opeenvolgende overwinning in Dwars door Vlaanderen al voor de twintigste seizoenszege van Quick-Step Floors. “Ik heb veel vertrouwen voor zondag. Al is de Ronde nog van een ander kaliber dan Dwars door Vlaanderen”, liet de West-Vlaming optekenen. “Ik denk dat de kans redelijk groot is dat er een renner van Quick-Step zegeviert, want we hebben de luxe om vier pionnen uit te kunnen spelen.”

Veel teams mikken inderdaad op één renner, Quick-Step Floors heeft vier ijzers in het vuur. “Tactisch opent dat heel wat perspectieven. Als je in een kleine ontsnapping zit of solo gaat, voelt het goed wetende dat je ploegmaats de jagende groep mennen. We hangen goed aaneen in ons team en zitten in de winning mood. Die samenhorigheid bij ons is oprecht, al win je natuurlijk graag zelf. Onze grootste concurrenten zijn Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Michal Kwiatkowski, Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke en Oliver Naesen als hij goed herstelt. We zijn met velen die aanspraak kunnen maken op de zege.”

“We mogen ons niet laten verrassen door een ander team, en dan kunnen we voor een harde finale zorgen. Fysiek ben ik in staat om de Ronde te winnen, maar nu is dat misschien nog wat moeilijk”, besloot Lampaert.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier