Yves Lampaert looft teammaat Niki Terpstra: "Op de Paterberg kreeg ik een serieuze patat"

23/03/18 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:13

Yves Lampaert (Quick-Step Floors) bleek vrijdag in de E3 Harelbeke de ideale metgezel voor Niki Terpstra, tot hij op de Paterberg een eerste verval kende. Bij de passage aan de kasseien van de Varentstraat moest hij zijn teamgenoot definitief laten rijden. Lampaert werd uiteindelijk nog 17e.

Yves Lampaert looft teammaat Niki Terpstra: "Op de Paterberg kreeg ik een serieuze patat"

© BELGA

"Ik heb net de beelden gezien van die massale valpartij, maar wist echt niet dat het zo erg was", vertelde Yves Lampaert. "Wij zaten toen al met de hele ploeg voorin en hoorden plots dat we weg waren met een man of veertig. Dan ging het gashendeltje nog wat harder open natuurlijk. Van dan af heeft de koers niet meer stil gelegen. Iljo Keisse en Tim Declercq menden de groep. Wij hebben die val nu eenmaal niet veroorzaakt. In het verleden waren wij als team ook soms betrokken in een valpartij en dan werd er ook niet op ons gewacht. Dit is een samenloop van onstandigheden. Er wordt in Vlaanderen nu eenmaal nerveus gekoerst en valpartijen kunnen spijtig genoeg gebeuren. We hadden wel een plan. Anders had heel ons team daar niet op kop van het peloton gezeten. Wij moesten daar onze remmen niet dicht knijpen. We zorgden voor een finale van 108 kilometer."

"Ik geraakte uiteindelijk met Niki Terpstra voorop. Philippe Gilbert, Zdenek Stybar en Florian Sénéchal zaten zo in een zetel. Ik overschatte mezelf wel naarmate de kilometers vorderen. Op de Paterberg kreeg ik een serieuze patat en moest ik Niki laten rijden. Ik kon nog opnieuw aansluiten, maar op de Varentstraat was mijn liedje helemaal uitgezongen. Ik ben geen slechte tijdrijder, maar voor wat Terpstra hier liet zien neem ik mijn petje af."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!