Yves Lampaert geniet samen met ‘De Melkerie’ en Linde Merckpoel van zijn verdiende spaghetti

Redactie KW

Woensdag won Yves Lampaert in barre weeromstandigheden en voor het 2de jaar op rij de klassieker Dwars door Vlaanderen. Een West-Vlaamse topprestatie die bij weinig sportliefhebbers ongemerkt voorbij is gegaan.

Ook Stubru-presentatrice Linde Merckpoel, die meter is van ‘De Melkerie’ (het trainingsgroepje van Lampaert), was in haar nopjes toen onze held uit Ingelmunster woensdag na 180 km als eerste zijn wiel over de streep in Waregem wist te plaatsen. In het verleden dronken Yves en Linde al eens een koffie na een trainingsrit, maar vandaag schoof het duo de voetjes onder tafel in eetcafé (en wielercafé) Carlito in Tielt.

Het café van Lode Bogaert – zelf bekend als wielerliefhebber – dat in de regio een reputatie heeft voor zijn spaghetti, krijgt trouwens wel vaker bezoek van bekende wielrenners. Uit de trainingsgroep ‘De Melkerie’ groeiden trouwens al meerdere goede profrenners en als die iets te vieren hebben, zakken ze daarvoor wel vaker af naar de Carlito.

Om die reden beloofde de uitbater ooit te trakteren met spaghetti bij ritwinst van één van de leden, een geste waar Lampaert en de zijnen sindsdien telkens graag op ingaan.

De trainingsgroep ‘De Melkerie’ dankt de naam overigens aan het feit dat de renners in het begin nogal wat mekkerden en zaagden tegen elkaar. De groep bestaat uit Yves Lampaert, Tim Declercq, Jonas Rickaert, Stijn Steels, Bert Van Lerberghe en Pieter Vanspeybrouck.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier