Yente Peirens: “Selectie voor de nationale ploeg blijft hoofddoel”

Yente Peirens won afgelopen weekend het provinciaal kampioenschap veldrijden voor juniores in Tielt. De Desselgemnaar van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC won voor Joran Wyseure en Yorben Lauryssen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Yente Peirens (17) is bezig aan een regelmatig seizoen in het veld. Zo staat hij tweede in het klassement van de Superprestige. Daarnaast kon de Desselgemnaar afgelopen zondag zijn goede vorm bekronen met winst in de Poelbergcross van Tielt, goed voor een provinciale titel.

“Tot nu toe is mijn seizoen redelijk goed verlopen”, begint de renner van Acrog-Pauwels Sauzen Balen BC. “Ik begon het seizoen met een achtste plaats in de Bricocross van Geraardsbergen. Eigenlijk ben ik niet meer uit de top acht geweest met als enige uitzondering een tiende plaats in Ruddervoorde.”

Echte slijkcrossen

“Ik werd derde in Kasterlee en Hoboken, waar het een echte slijkcross was. Dat is wel mijn ding. Jammer dat het door de droogte voor de rest vooral snelle crossen waren. Eigenlijk was ik op weg naar de overwinning in Hoboken, maar ik reed lek op een slecht moment. Pech hoort er nu eenmaal bij”, relativeert de gewezen Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen.

“Daarnaast werd ik ook tweede in de Berencross van Meulebeke en kon ik op 1 november in de Koppenbergcross opnieuw een tweede stek veroveren. Eerlijk gezegd reed ik de hele cross als derde. Maar doordat een renner voor mij met pech moest afrekenen, kon ik een plaatsje opschuiven.”

Yente Peirens (hier links op de foto) werd tweede in de Berencross in Meulebeke. Maar dit weekend behaalde hij zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Poelbergcross in Tielt. (Foto Bart)
Yente Peirens (hier links op de foto) werd tweede in de Berencross in Meulebeke. Maar dit weekend behaalde hij zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Poelbergcross in Tielt. (Foto Bart)© VDB

“Ik ben tevreden met mijn uitslagen, maar ik ben teleurgesteld dat die niet beloond worden met een of meerdere nationale selecties”

“Ik ben tevreden met mijn uitslagen, maar ik ben teleurgesteld dat die niet beloond worden met een of meerdere nationale selecties. Dat was en blijft mijn hoofddoel.”

“In principe hoor ik er altijd bij als je mijn uitslagen bekijkt. Maar ik probeer de beslissing van de bondscoach te respecteren. Het is aan mij om te antwoorden met de pedalen.”

“Afgelopen zondag was ik niet geselecteerd voor het EK in Rosmalen en dus startte ik dan maar op het provinciaal kampioenschap in Tielt. In een spannend duel met Joran Wyseure kon ik mijn eerste overwinning van het seizoen behalen. Dat doet deugd, maar ergens had ik toch liever die provinciale trui ingeruild voor een deelname aan het EK.”

Goede eindnotering

“Volgend weekend start ik in Gavere-Asper. Een wedstrijd die deel uitmaakt van de Ridley Cup, de Superprestige voor juniores. Ik sta momenteel tweede in de rangschikking met vier puntjes achterstand op Witse Meeussen. Voor aanvang het seizoen was een goede plaats in dat klassement niet echt een ambitie, maar met mijn huidige positie zou het maar dom zijn om een goede eindnotering links te laten liggen. Een ereplaats is altijd mooi meegenomen. Zeker omdat de eerste acht renners een Ridley-fiets ontvangen”, rondt Yente Peirens af. (JV)