Xandro Meurisse wordt knap zesde op EK Wielrennen in Glasgow

12/08/18 om 17:53 - Bijgewerkt om 17:57

Op het natte wegdek in Schotland was de Italiaan Matteo Trentin de snelste van een kopgroep van zes, de Nederlander Mathieu van der Poel pakte knap zilver. Wout van Aert veroverde brons en Xandro Meurisse finishte op de zesde plaats.

Xandro Meurisse wordt knap zesde op EK Wielrennen in Glasgow

We herkennen Xandro Meurisse samen met Wout van Aert tijdens het EK Wielrennen in Glasgow. © BELGA

Tien leiders gingen in Glasgow de slotronde in, na een valpartij van Maurits Lammertink in een scherpe bocht werd die kopgroep gereduceerd tot vier, Davide Cimolai en Meurisse vonden even later opnieuw aansluiting. Vooral de aanwezigheid van Cimolai was belangrijk voor Trentin, op die manier kon de Italiaan volop speculeren op de sprint. Het Italiaanse duo domineerde en liet in de slotkilometers geen ontsnappingen meer toe, waardoor het tot de gewenste sprint kwam in de laatste rechte lijn.

Van der Poel en Van Aert kwamen daarin tekort tegen een ontketende Trentin, die op de erelijst van het EK de Noor Alexander Kristoff opvolgt. In 2016 was de eerste Europese titel bij de elite voor Peter Sagan. De Slovaakse regerende wereldkampioen gaf zondag op omdat hij nog niet helemaal hersteld is van zijn valpartij in de Ronde van Frankrijk.

Voor ons land was het al de negentiende medaille op deze Europese kampioenschappen, die in Glasgow en Berlijn gehouden worden.

1. Matteo Trentin (Ita/Mitchelton-Scott) 230km in 5u50:02

2. Mathieu van der Poel (Ned) z.t.

3. Wout van Aert (BEL) z.t.

4. Jesus Herrada (Spa) z.t.

5. Davide Cimolai (Ita) z.t.

6. Xandro Meurisse (BEL) op 0:07

7. Michael Albasini (Zwi) z.t.

8. Pierre Luc Perichon (Fra) z.t.

9. Nico Denz (Dui) 0:25

10. Maurits Lammertink (Ned) 2:12; 12. Jasper Stuyven 2:22; 25. Greg Van Avermaet 2:32; 33. Jelle Wallays 2:32; 47. Tosh Van Der Sande 4:54

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!