Wouter Dewilde, al vijf jaar later...

27/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 15:40

Op 1 mei is het al exact vijf jaar geleden dat Wouter Dewilde (33) het leven liet na een tragische val. De Torhoutenaar kwam in de eindsprint in Veldegem met zijn hoofd tegen de dranghekken terecht. Ploegleider Filip Deschuytter wil de herinnering aan Wouter levend houden. "Ik herinner me nog elke minuut"

"Ik denk zelf nog heel veel aan hem, zelfs elke keer als ik op het werk mijn computer opstart. Een foto van Wouter is namelijk ingesteld als screensaver." Filip Deschuytter is duidelijk nog steeds onder de indruk van de dramatische valpartij op 1 mei 2013 in Veldegem. De ploegleider van de betreurde Wouter Dewilde was zelfs getuige toen het noodlot toesloeg. "Ik stond op ongeveer 150 meter van de arrivée. Ik riep nog dat hij langs links moest gaan, maar hij probeerde toch langs rechts te passeren en werd klemgereden. Ik heb Wouter in de lucht zien vliegen. Voor mij was het direct duidelijk toen ik hem daar zag liggen. Ik dacht dat het daar al gedaan was. De mensen van het Rode Kruis waren ook in paniek, hun stress zei ook al veel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!