Wout van Aert wint de Waaslandcross

23/12/17 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:10

Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft zaterdag de Waaslandcross gewonnen, de vijfde manche van het seizoen in de Soudal Classics. Het was zijn zesde zege van het seizoen.

Wout van Aert wint de Waaslandcross

© BELGA

In afwezigheid van de van ziekte herstellende Mathieu van der Poel domineerde de regerende wereldkampioen in Sint-Niklaas om zo zijn zesde zege van het seizoen te boeken. Toon Aerts eindigde op de tweede plaats, Quinten Hermans werd derde. Op de erelijst van de Waaslandcross volgt hij Tom Meeusen op.

Geen Mathieu van der Poel dus aan de start in Sint-Niklaas, ook Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout pasten voor de wedstrijd die niet behoort tot een regelmatigheidscriterium. Wout van Aert was dus topfavoriet, al keek hij meteen na de start van de wedstrijd een beetje de kat uit de boom en liet hij anderen de kop nemen.

Wout van Aert wint de Waaslandcross

© BELGA

Die start werd trouwens ontsierd door een valpartij in de eerste bocht: Tom Meeusen en Wietse Bosmans raakten elkaar waardoor ze onderuit gingen. Meeusen sprong vrij snel weer op zijn fiets, Bosmans stond langer aan de kant, maar zou zijn tocht ook voortzetten. Vooraan was het belofte Thijs Aerts die de kop nam, maar al snel zou hij afgelost worden door Quinten Hermans. In zijn wiel volgden de Duitser Marcel Meisen, David van der Poel, Tim Merlier, Wout van Aert en de broertjes Aerts.

De wereldkampioen liet het initiatief aan de anderen, in ronde twee was het David van der Poel die op de trappers ging staan, ook de Duitser Meisen ging nog steeds gezwind mee. Verrassende namen dus vooraan, al zou de wereldkampioen zich iets voor halfweg cross stilaan vooraan posteren en kregen we een kopgroep van drie met Quinten Hermans en de Crelan-Charles-ploegmaten Tim Merlier en Wout van Aert.

Wout van Aert wint de Waaslandcross

© BELGA

Met nog zes ronden voor de boeg versnelde Van Aert in de zandstrook. Waar anderen moesten lopen, bleef hij op de fiets en sloeg hij een kloofje, aan de finish bedroeg de bonus slechts twee seconden op Hermans en Merlier, maar in een ronde zou de wereldkampioen die voorsprong vergroten naar 28 seconden. De vogel was gaan vliegen, de rest reed voor de ereplaatsen.

Wout van Aert wint de Waaslandcross

© BELGA

Ondanks nog een valpartij na driekwart cross soleerde Van Aert naar de overwinning, zijn zesde van het seizoen. In de strijd om de tweede plaats haalde Toon Aerts het voor zijn ploegmaat Quinten Hermans die zijn vijfde podiumplaats van het seizoen boekte. David van der Poel werd vierde, Tim Merlier vijfde.

Wout van Aert wint de Waaslandcross

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!