Wout van Aert pakt tweede seizoenszege en wordt leider

Wereldkampioen Wout Van Aert wint de Superprestige in Boom. © BELGA
Redactie KW

Wereldkampioen Wout van Aert heeft zaterdag de Superprestigecross in Boom gewonnen, de derde manche van het seizoen. Hij heeft zijn tweede zege van het seizoen beet.

Van Aert (Crelan-Charles) pakte donderdag in Ardooie zijn eerste zege van het seizoen, in afwezigheid van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen was er op gebrand om op dat elan voort te gaan in Boom en zette al meteen door bij de start. In Van der Poel vond hij de juiste kompaan, maar ook Kevin Pauwels was niet ver weg en in de tweede ronde bracht Van der Haar een klein groepje mee naar voren.

Van der Poel tegen nadar

Dat zorgde in ronde drie voor een atypisch beeld van de cross: acht leiders en Van Aert en Van der Poel slechts in vierde, vijfde positie. Sweeck nam de kop en plots was er van de Nederlandse veelwinnaar geen spoor meer. Van der Poel was tegen een nadar geknald en stond ruim een halve minuut stil. Hij greep naar zijn schouder, maar reed wel verder en begon aan een lange inhaalrace.

De andere crossers roken hun kans. Quinten Hermans reed even met Van Aert op kop, maar lang zou de wereldkampioen niet talmen. Ronde na ronde reed hij verder weg van de anderen, intussen schoof Van der Poel op van plaats vijftien naar vijf. Voor hem reden nog Hermans, Sweeck, Adams en Van Aert.

Haperende ketting

De Nederlander liet de snelste rondetijden noteren, leek op weg naar plek drie – Sweeck was ook al gaan vliegen – en dus het behoud van de leidersplaats in de Superprestige, maar in de achtste ronde ken hij pech. Door een haperende ketting verloor hij opnieuw tijd. Het was uiteindelijk Van der Haar die derde zou worden.

Van Aert is nu leider in het Superprestige-klassement met 43 punten. Van der Poel telt er 42, Van der Haar 38.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier