Wout van Aert pakt in het zand van Koksijde derde Belgische titel op rij

14/01/18 om 16:33 - Bijgewerkt om 17:09

Wout van Aert mag zich voor het derde jaar op rij Belgisch kampioen noemen. De 23-jarige van Aert haalde het zondag in Koksijde solo voor Laurens Sweeck en Daan Soete.

Wout van Aert pakt in het zand van Koksijde derde Belgische titel op rij

© BELGA

Wie dacht dat Van Aert zoals vorig jaar in Oostende van start tot finish zou domineren, kwam bedrogen uit in Koksijde. Nadat de regerende wereldkampioen door een landende militaire helikopter bijna de start had gemist, werd al snel duidelijk dat Van Aert aan Laurens Sweeck een lastige klant zou hebben. Het tweetal zette de wedstrijd snel naar hun hand en degradeerde de rest van het pak tot figuranten. Sweeck kon veertig minuten aardig volgen, maar betaalde zijn snelle start cash. Toen Van Aert in de op twee na laatste ronde versnelde, moest Sweeck dan ook passen. De titelhouder kwam niet meer in de problemen en reed probleemloos naar een nieuwe nationale titel. Sweeck kwam op veertig seconden als tweede over de streep, Soete mocht voor de eerste keer in zijn carrière mee op het BK-podium bij de elite. In de strijd om de derde plaats haalde hij het van Toon Aerts, zijn ploegmaat bij Telenet-Fidea.

Van Aert schreef ook de twee voorgaande jaren, in Lille en Oostende, het Belgisch kampioenschap op zijn naam. Sweeck is telkens een vaste klant op het podium en telt nu al twee keer zilver en één keer brons. Bij de elite zonder contract was de Belgische titel voor het tweede jaar op rij voor Vincent Baestaens, die als zestiende over de streep kwam. Het zilver was voor Braam Merlier, brons ging naar Joeri Adams.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!