Wout van Aert blij met tweede seizoenszege

21/10/17 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:16

"Ik heb lang moeten wachten op die eerste zege en ben blij dat ik nu op korte tijd twee keer win. Dat is goed voor het vertrouwen", reageerde de wereldkampioen.

Wout van Aert blij met tweede seizoenszege

Wout Van Aert tijdens de Superprestige in Boom. © BELGA

Van Aert nam met Mathieu van der Poel de cross in handen in de eerste ronde, maar na een hergroepering waren er acht koplopers. Tot Van der Poel plots viel en de wedstrijd kantelde. "Ik heb de val niet gezien, maar ik kwam ook uit die bocht en plots schoof die nadar een meter opzij, dus wist ik dat iemand ertegen was gereden. Mathieu bleek er niet meer bij te zijn en dus heb ik niet getwijfeld. Jammer dat hij pech kende, maar dat heb ik dit seizoen ook al gehad. Dat is koers."

"Mezelf sparen"

Even bleef Quinten Hermans nog bij hem, maar al snel reed Van Aert alleen op kop. "Het was de bedoeling om me wat te sparen met oog op de wereldbeker in Koksijde", legt hij uit. "Maar ik had er ook geen nood aan om een minuut weg te rijden, dus nam ik wat gas terug. In de laatste ronde was de marge op Sweeck plots te klein en moest ik toch nog wat extra geven om te winnen."

"Laat me zeggen dat het plan om me wat te sparen niet echt gewerkt heeft, een beetje, maar niet veel. Alleen op kop rijden was ook lastig met die felle wind."

Niet naar Middelkerke

Van Aert heeft de leidersplaats in de Superprestige, maar rijdt de laatste manche in Middelkerke niet omdat hij een goed voorjaar wil rijden op de weg. "Ik sta nu aan de leiding, maar ik ben niet van plan om voor dat klassement te gaan."

"Mensen die me kennen, weten dat ik bij mijn planning blijf. Er zijn ook nog vijf crossen in de Superprestige, dus ga ik geen problemen maken die er niet zijn."

"Parkoers niet goed gekeurd"

Tot slot was Van Aert niet mals voor de organisatie in Boom. "Ik hoop dat Mathieu zich niet te hard heeft geblesseerd, want hij doet zich pijn omdat het parkoers gewoon slecht werd afgemaakt. Je moet het zeggen als het goed is, maar ook als het slecht is. Dit was geen soort afsluiting om een parkoers mee af te zetten, zeker niet met deze wind. Ik zag dat na zijn val die nadar een meter opzij schoof, dat kan echt niet."

"Die lichte Heras hekken waren niet vastgemaakt met palen en dit is een parkoers onwaardig. Normaal wordt een nadar vastgemaakt met palen en nu niet. Ik denk dat zelfs een stevige windvlaag die hekkens had kunnen verschuiven. Een val kan altijd gebeuren, maar de afsluiting zou niet mogen veroorzaken dat iemand zich pijn doet. Dat het parkoers vooraf werd gekeurd? Die mannen zijn meer bezig met onze rugnummers dan met het parkoers. Oké, het is gekeurd, maar dan hebben ze dat hier niet goed gedaan en dat mag ook eens gezegd worden."

(Bron: Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!