Wint Yves Lampaert na IJzeren Briek en Flandrien ook Kristallen Fiets?

05/12/18 om 07:54 - Bijgewerkt om 11:08

Woensdagavond vindt het 27ste Gala van de Kristallen Fiets plaats in de gebouwen van VTM in Vilvoorde. Voor het eerst sinds lange tijd is er geen uitgesproken favoriet. Een maand geleden won Yves Lampaert de IJzeren Briek en even later ontving hij ook de Flandrien-trofee. De Belgische kampioen is ook een van de kanshebbers voor de Kristallen Fiets, dat is een award voor de beste Belgische wielrenner van het voorbije jaar.

Wint Yves Lampaert na IJzeren Briek en Flandrien ook Kristallen Fiets?

Yves Lampaert. © Foto Belga

Yves Lampaert, naast Belgisch kampioen in 2018 ook winnaar van Dwars door Vlaanderen, krijgt concurrentie van onder anderen Greg Van Avermaet. De olympische kampioen won vorig jaar voor de vierde opeenvolgende keer de Kristallen Fiets. De Waaslander, die in de Tour acht dagen de gele trui droeg, kan woensdag het record van Johan Museeuw (1993, 1995, 1996, 1997 en 2002) evenaren.

Ook tijdritspecialist Victor Campenaerts kende een uitstekend seizoen. Hij verlengde zijn Europese titel en werd derde op het WK.

Verder moet rekening gehouden worden met Strade Bianche-winnaar Tiesj Benoot. Thomas De Gendt, die de Vuelta verliet met de bergtrui en Tim Wellens, winnaar van de Brabantse Pijl en goed voor ritwinst in de Giro, zijn eveneens kanshebbers. Net als Wout van Aert, die zich voor de derde keer tot wereldkampioen veldrijden kroonde en ook op de weg indruk maakte.

Nicky Degrendele kanshebber bij de vrouwen

Voor de titel van de beste Belgische profwielrenster lijkt het een strijd te worden tussen wereldkampioene veldrijden Sanne Cant, wereldkampioene keirin Nicky Degrendele en Jolien D'hoore, die vier Worldtour-zeges boekte en op het WK piste goed was voor zilver in de scratch.

Nycky Degrendele.

Nycky Degrendele. © Foto Belga

Verder worden ook de Jongere van het Jaar, Ploegleider van het Jaar en Helper van het Jaar in de bloemetjes gezet.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!