Wim Feys analyseert zijn renners uit de regio Roeselare-Izegem

Louis Blouwe. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Bij EFC-L&R-Vulsteke heeft Wim Feys dit seizoen drie eerstejaars onder zijn hoede uit de regio Roeselare-Izegem. Met de zomer voor de deur is het tijd voor een analyse van deze drie debutanten én van tweedejaars Lothar Verhulst.

Louis Blouwe

“Louis had een goede winter achter de rug en kende een prima start, maar brak dan begin maart zijn knieschijf bij een val in Meulebeke. Daardoor stond hij een goede maand aan de kant en moest hij van nul herbeginnen. Niet eenvoudig, want de andere jongens zijn blijven rijden en geraken in vorm. Enorm spijtig, maar het komt wel in orde. Qua mentaliteit en naar communicatie toe zijn we heel tevreden van hem. Als hij hard blijft werken en rustig blijft, zal zijn moment nog wel komen. Hij heeft de competitie nu een drietal weken hervat en het voornaamste is dat hij geen last meer heeft van de knie. De rest volgt wel.”

Cériel Desal. (Foto Bart)
Cériel Desal. (Foto Bart)© VDB

Cériel Desal

“Cériel toonde meteen zijn kwaliteiten door op het clubkampioenschap mee te zijn in de eerste groep en de week erop achtste te worden in Vollezele. Ook in de Handzame Challenge was hij mee in de kopgroep, maar daar kwam hij in de slotfase ten val en brak hij zijn pink. Twee weken later hervatte hij met een zesde plaats in Moorslede en werd hij knap tweede in La Gainsbarre in Frankrijk. Daarna begonnen de knieproblemen echter op te steken en hij heeft er nog altijd last van. Hij is vorige week op bezoek geweest bij dokter Toon Claes en daar werd een verdikking aan een pees vastgesteld. Hij moet het nu nog twee weken rustig aandoen en dan volgt een nieuwe controle. Gelukkig kan hij zich nu focussen op de examens. Hopelijk kan hij erna weer voluit en pijnvrij koersen. Het komt er vooral op aan om rustig te blijven.”

Thomas Vansteelandt. (Foto Bart)
Thomas Vansteelandt. (Foto Bart)© VDB

Thomas Vansteelandt

“Ook Thomas heeft al heel wat goede koersen gereden. Zo was hij in maart bijvoorbeeld in de Zuidkempense Pijl in Mol-Sluis op een gegeven moment mee in de kopgroep met allemaal toppers en twee weken later werd hij al derde in de kermiskoers in Torhout. Daarnaast heeft hij ook een goed PK gereden en werd hij achtste in de interclub in Pollare. Dat zijn heel goede uitslagen voor een eerstejaars. En net als de andere twee beschikt hij over een prima mentaliteit. Het zijn echt plezante jongens om mee samen te werken.”

Lothar Verhulst. (Foto Bart)
Lothar Verhulst. (Foto Bart)© VDB

Lothar Verhulst

“Lothar is bezig aan zijn tweede seizoen als belofte, al viel zijn eerste jaar grotendeels in het water door klierkoorts en mycoplasma. Dat mogen we niet vergeten. Maar hij is een nuttige coureur om in de ploeg te hebben. Hij koerst aanvallend en zit altijd voorin, al moet je natuurlijk ook geluk hebben. Daarom ben ik blij dat hij zondag na een knappe koers vierde is geworden in de Memorial Van Coningsloo. Dat zal hem deugd gedaan hebben. (lacht) Al zal Lothar zelf meer willen. Hij legt de lat altijd hoog. Daardoor is hij snel ontgoocheld, ook al heeft hij een goede koers gereden en zijn wij tevreden. Maar het is veel verbeterd. Hij kan het al beter plaatsen. Hij is ook al twee keer ziek geweest dit seizoen, maar zijn beste periode moet er nog aankomen met de zomer. We zullen hem zeker nog zien. En misschien kan het geen kwaad als hij zich zou laten begeleiden door een trainer. Dan kan hij er volgens mij nog meer uithalen.” (SM)