Wilfried Decaesteker, de bezieler van het Westhoekcriterium

13/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 10/04/18 om 15:08

Het is een publiek geheim dat het voortbestaan van het Westhoekcriterium afhangt van één man: Wilfried Decaesteker. "Met zowat 500 euro heb je genoeg om een Westhoekkoers op het getouw te zetten, maar ik denk dat de mentaliteit van de mensen veranderd is. Ze zijn veeleisender geworden."

Deze 71-jarige Roesbruggenaar haalt de broodnodige sponsoring binnen, verzamelt de naturaprijzen verbonden aan de diverse klassementen en de tombola én probeert organisatoren, renners en signaalgevers aan te werven. Alleen het 'computerwerk' en het opmaken van de uitslagen geeft hij in handen van een zestal medewerkende bestuursleden. "Tot twaalf jaar geleden telde onze koerskalender telkens 44 tot 48 wedstrijden. Maar om diverse onbegrijpelijke redenen werd dat aantal vanaf 2009 meer dan gehalveerd. Vorig jaar moesten we zelfs met 15 koersen genoegen nemen. Niet dat het organiseren ineens een stuk duurder geworden was. Helemaal niet. Met ongeveer 500 euro heb...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!