Wietse Bosmans mikt op hattrick in Zonnebeke

Wietse Bosmans. © BELGA
Redactie KW

Zaterdag vindt in Zonnebeke de 35ste editie plaats van de Kasteelcross. Nogal wat toppers, zoals Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Toon Aerts laten deze veldrit echter voor wat hij is, omdat zondag de Wereldbeker afgesloten wordt in Hoogerheide. Een ideale gelegenheid dus voor de rest van het pak om te strijden voor de dagzege. Bij de mannen toppen onder meer Wietse Bosmans, Kevin Pauwels, de Nederlander Lars Boom en de Brit Tom Pidcock de affiche.

Vorig jaar ging de eindzege er voor hettweede opeenvolgende jaar naar Wietse Bosmans. Hij haalde het toen van Diether Sweeck en Klaas Vantornout. “Het parcours van Zonnebeke is er nu eenmaal één waar ik me in mijn sas voel. Logisch dat de motivatie dan ook extra groot is”, bekent de 27-jarige Wietse Bosmans.

“Ik kom evenwel uit een mindere periode. Na een tijd die gepaard ging met oververmoeidheid en overtraining bouw ik echter stilaan weer de conditie op. Ik maak progressie zoals mijn negende plaats in het Belgisch kampioenschap. Een hattrick in Zonnebeke wordt moeilijk, maar ik ga er vol voor. Met mijn teamgenoten bij Creafin-TÜV-SÜD, Tim Merlier en Michael Boros, kan ik misschien mijn doel nastreven. Maar ik mag de concurrentie van mannen als Kevin Pauwels, Tom Pidcock, Nicolas Cleppe en Marcel Meisen zeker en vast niet onderschatten”, verduidelijkt Bosmans.

Bij de vrouwen was vorig jaar de Nederlandse Thalita de Jong de beste. Zij liet onder meer Loes Sels en Ellen Van Loy achter zich. De laatste twee komen ook nu weer aan de start in Zonnebeke. Net als onder meer Elle Anderson, Katerina Nash, Pavla Havlikova en Karen Verhestraeten met Joyce Vanderbeken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier