Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen ook dit seizoen weer aan de top

Het bestuur van het WT Decock-Van Eyck Sport met van links naar rechts Xavier Decock, Conny Verbinnen, Luc Courtens en Antoon Decock. (Foto WO)
Redactie KW

Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen is nu aan zijn 17de seizoen toe en mag zeker en vast tevreden terugkijken op 2017, waarin ze maar liefst 73 overwinningen in totaal wisten te noteren. Ook dit jaar kwam het team al mooi in het nieuws met Davy Commeyne, die een tweede plaats wist te verzilveren op het BK strandrace.

“De jongste jaren zijn onze verwachtingen telkens overtroffen”, begint manager Luc Courtens zijn verhaal. “73 overwinningen, waaronder al meteen Gent-Staden (Jens Vandenbogaerde), de eerste grote koers van het seizoen, de Memorial Stive Vermaut in Ichtegem (Joren Touquet) en het West-Vlaams kampioenschap bij de elite zonder contract (opnieuw Jens Vandenbogaerde). Ik zie eigenlijk geen ploegen met regionaal karakter die het beter doen. Vooral die ‘vliegende start’ was eigenlijk onverwacht, aangezien er dan altijd zeer veel deelnemers zijn en winnen dus niet zo simpel is.”

“Wat 2018 betreft, zijn wij zeker tevreden met een 30-tal overwinningen, maar de kans is groot dat we dit cijfer ruimschoots zullen overtreffen. We rekenen ook op minstens een tweetal interclubs, dat is ook nog goed voor de publiciteit. Wellicht zullen vooral Jens Vandenbogaerde, Joren Touquet en Steven Caethoven voor deze overwinningen zorgen, maar we hebben tal van renners zoals Koen Demuynck, David Geldhof, Manolito Balcaen… die ook een mooie kans op de overwinning maken.”

Sponsors

Er staan zowat 30 grote koersen op het programma, waarbij de eerste weken van het seizoen al meteen bezet zijn. Gent-Staden is de eerste, daarna volgen de Vlaamse Pijl in Harelbeke, de interclub in Dottenijs en de Driebergenprijs in Stasegem-Harelbeke. “Misschien doen we ook nog een ronde als er vanwege de renners genoeg interesse is. Veel van hen werken echter, het is voor hen dan niet zo eenvoudig om zich voor een ronde vrij te maken.”

Tot nu toe behaalde het team maar liefst 753 overwinningen

De drie hoofdsponsors Aluminium Schrijnwerk Antoon Decock, Van Eyck en Garage Devos-Capoen hadden alvast goed nieuws te vertellen op de ploegvoorstelling. Zij zetten hun sponsoring zeker voort tot en met 2021; dat laat al meteen toe om in dat laatste jaar het 20-jarige bestaan van de club te vieren. Voor de liefhebbers van cijfers: tot nu toe behaalde het team maar liefst 753 overwinningen. (RRK)