Wie volgt de afwezige Peter Sagan op in Kuurne?

Vorig jaar haalde Peter Sagan het voor Jasper Stuyven. © BELGA
Redactie KW

Voor de 70ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC) van zondag 26 februari, traditioneel de afsluiter van het tweeluik van het Belgische openingsweekend, schotelen de organisatoren de renners dit jaar opnieuw twaalf hellingen voor. Aan het parcours werd, met uitzondering van het schrappen van de Edelare als eerste helling, niet veel gewijzigd.

De start wordt zondag traditioneel gegeven in de schaduw van de hippodroom van Kuurne. Van daaruit trekken de renners niet naar de Edelare, voorheen traditiegetrouw de eerste helling van de dag, maar naar de Wolvenberg die wacht na 32 kilometer koers. De Oude Kwaremont, iets over halfkoers, zal opnieuw een cruciale rol spelen in de verdere uitdunning van het peloton. Na Nokereberg, de laatste van twaalf hellingen, in deze jubileumeditie, gaat het naar Kuurne waar na 170 kilometer nog eens twee plaatselijke ronden van iets meer dan 15, vlakke, kilometers wachten.

Vorig jaar kwam het, net als het jaar daarvoor, niet tot een massaspurt op de Brugsesteenweg van Kuurne. In 2016 verschalkte Jasper Stuyven Jan en alleman door op 17 kilometer van de solo alleen weg te gaan. Vorig jaar was Peter Sagan de sterkste van een kopgroep met vijf. De Slovaak was toen sneller dan Jasper Stuyven en de Brit Luke Rowe. Tiesj Benoot finishte als vierde. Peter Sagan is er dit jaar niet bij in West-Vlaanderen, maar er staat wel een pak mooi volk op de deelnemerslijst. Jasper Stuyven zal zich als kopman binnen Trek-Segafredo opnieuw willen laten opmerken. Afwachten wordt het hoe het koersverloop er zal uitzien. Wie zaterdag nog faalde in de Omloop Het Nieuwsblad krijgt misschien in Kuurne-Brussel-Kuurne de kans om het één en ander recht te zetten. Feit is wel dat nog niemand er ooit in slaagde zowel de openingsklassieker als Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen in één weekend. Tot misschien dit jaar?

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier