Wet van Murphy 2018 is nu al voor Eliot Lietaer

23/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 21/03/18 om 16:49

De Wet van Murphy, dat is exact wat Eliot Lietaer (27) twee weken geleden meemaakte. Samengevat: eerst een fistel op zijn zitvlak, daarna een netvliesbreuk aan zijn rechteroog en ten slotte - u kunt het zo gek nog niet bedenken - ook nog eens een gebroken ruggenwervel. Lietaer is er het hart van in. "Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is wel wat er effectief gebeurd is. In één week tijd!"

Na zes seizoenen bij Topsport Vlaanderen maakte Lietaer deze winter de overstap naar WB-Aqua Protect-Veranclassic. Eind februari liet hij in de Classique de l'Ardèche - negende op een sterk deelnemersveld en loodzwaar parcours - zien dat hij klaar was om in de komende rittenkoersen uitstekend voor de dag te komen. "De Settimana Coppi e Bartali, die volgende week plaatsvindt, was het eerste grote doel. Maar dat valt nu allemaal in het water. Het is jammer voor mij, maar ook voor de ploeg die speciaal voor mij die rittenkoersen in het programma opnam. Men is begripvol en ik word enorm gesteund, maar dit is natuurlijk een heel slechte start."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!