WestSprintster van de Week: Julie Van De Velde

Stijn Moerman

Julie Van De Velde (25) is aan een uitstekend seizoen bezig. Vorige week moest ze in de Tsjechische rittenkoers Gracia-Orlova enkel Europees kampioene Marta Bastianelli voor zich dulden.

1. Had je Europees kampioene Marta Bastianelli op een of andere manier kunnen verslaan?

“Nee, Marta was te sterk. Zeker in de sprints bergop, wat haar ding is. In de laatste rit reed ze weg en hebben we haar laten rijden. Daardoor is haar voorsprong in de eindstand groter geworden. De focus lag echter op de tweede plaats en we hebben ons gefocust op de meisjes die net achter mij stonden.”

2. Ben jij nu favoriete om de IJzeren Briek 2019 te winnen?

“Het seizoen is nog lang, waardoor er nog veel kan gebeuren. Hopelijk volgen er dit seizoen nog veel straffe West-Vlaamse prestaties, waardoor het nog spannend wordt. Maar de voorbije twee maanden was ik inderdaad bij de betere.”

3. Zou je dit jaar graag de Ronde van Italië voor vrouwen rijden?

“Ja. De ploeg mag er starten en normaal heb ik mijn plaats in de selectie. Tenzij ik natuurlijk nog pech ken. Ik kijk er enorm naar uit. Het is een zware editie met veel aankomsten bergop en dat ligt me wel.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse prof?

“Neem maar Jens Keukeleire. Vooraleer ik zelf koerste, was ik al fan van hem, omdat ik hem geregeld in het Brugse met de fiets zag trainen.”

5. Met welke man zou je graag eens een fietstochtje maken?

“Koen Naert. Ik heb vroeger zelf aan atletiek gedaan en kijk enorm op naar de sterke prestaties die hij neerzet.”