WestSprinter van de Week: Loran Cassaert

Loran Cassaert. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Junior Loran Cassaert (18) bewees de voorbije weken zijn talent met zeges in de testtijdrit in Montenaken en het PK tijdrijden en trok zijn goede vorm vorig weekend door in de Ster van Zuid-Limburg, waar de Bevernaar van Van Moer Logistics CT beslag legde op de vierde plaats in het eindklassement en de groene trui mee naar huis nam.

1. Was de eindzege van Fred Wright terecht? “Zeer zeker. Hij had de eerste dag al de bergtrui, de tweede rit won hij en de derde dag controleerde zijn ploeg de wedstrijd, met als beste zet het hele peloton terug te laten komen na de bergzone om zo zijn ploegmaten te kunnen gebruiken om alles samen te houden. Jammer genoeg kwam hij ten val in de laatste 3 km en brak hij zijn sleutelbeen. Zelf mag ik ook niet klagen met mijn vierde plaats in het eindklassement na een tweede stek, twee zevende plaatsen en een trui. Meer zat er niet in. Tenzij we de laatste dag nog bij de vluchters geraakt waren…”

2. Je rijdt goed bergop, hebt een sprint in de benen en kan goed tegen de klok rijden: hoe zie je jezelf evolueren als wielrenner? “Ik zie me elk jaar groeien in de verschillende specialiteiten, maar het tijdrijden kwam pas dit jaar echt op niveau.”

3. In WestSprint neem je samen met Thomas Vansteelandt voorsprong op de rest. Is eindwinst mogelijk voor jou? “WestSprint is geen doel op zich, maar met regelmatige prestaties in de grote wedstrijden kom je wel hoog in het klassement.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert. Een heel goede renner en een échte West-Vlaming. Dat vind ik prachtig aan hem.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik zou wel eens een ritje willen maken met Pauline Ferrand-Prévot. (lacht) En een tolk, want dat zal nodig zijn.”