Wannes Geldhof terug na blessure

Wannes Geldhof. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zaterdag staat Wannes Geldhof (18) voor het eerst sinds enkele weken opnieuw aan de start van een wedstrijd. Na een barstje in de elleboog hervat hij dit weekend de competitie op de Wijnberg.

Dit seizoen heeft Wannes nog maar één wedstrijd achter de rug: het clubkampioenschap in Meulebeke. Hij werd er 17de en tweede van zijn team, Dovy Keukens-FCC. “Het clubkampioenschap was goed. Het gevoel was in orde, maar een echte waardemeter was het nog niet echt. Er stond geen wind, dus zo lastig was de koers eigenlijk niet. Na het clubkampioenschap ben ik op stage geweest. Toen ik terug was, ben ik op school gevallen en heb ik een barstje in mijn elleboog opgelopen. Zaterdag wordt dus mijn eerste koers na die blessure. Het wordt er eentje voor eigen volk en dat is altijd wel leuk. Ik weet nog niet of het parcours iets voor mij is en aangezien ik dit jaar nog niet veel gekoerst heb, is het moeilijk om veel verwachtingen te hebben. Veel zal ook afhangen van het koersverloop en de conditie. Tijdens mijn blessure ben ik wel blijven trainen: vooral op de rollen en de laatste week ook meer op de weg. Maar dat is natuurlijk geen koersritme.” Woensdag zal Wannes overigens te zien zijn op het PK tijdrijden in Ruddervoorde.

Jongste belofte

Dit seizoen maakte Wannes de overstap naar de beloften. Hij is wellicht ongeveer de allerjongste van het beloftepeloton. “Het zal vooral een kwestie zijn van veel bij te leren. Als het lukt, kan ik hopelijk eens meestrijden voor een mooie plaats. Grote koersen zijn nog niet meteen aan de orde. Dat zien we later wel.”

Het zal vooral een kwestie zijn van veel bij te leren. Als het lukt, kan ik hopelijk eens meestrijden voor een mooie plaats

Vorig seizoen was de Wevelgemnaar alvast een van de betere juniores en wist hij zich zowel in de kermiskoersen als interclubs te bewijzen. In de kermiskoers in Werken finishte hij als tweede, Tombroek Koerse in Rollegem sloot hij af met een knappe derde stek en in de Arend der Juniores, een interclub in de Beker van België, werd hij vierde. “Over die wedstrijden was ik inderdaad wel tevreden, maar anderzijds was ik soms wel wat wisselvallig. In de zomermaanden heb ik wat last gehad van de warmte. Een zege is er niet gekomen en dat vond ik toch wel jammer”, aldus de leerling elektromechanica aan het VTI Menen. “Anderzijds was het wel een van mijn beste seizoenen, Rollegem was voor mij trouwens de mooiste koers die ik al gereden heb. Het was leuk om in eigen streek zo’n prestatie neer te zetten. Als tweedejaarsnieuweling kende ik ook al zo’n goed seizoen, want toen werd ik provinciaal kampioen op de piste.” (RRK)