Victor Trio: de verrassende provinciale kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen

In de sprint met een uitgedund peloton viel er niets te beginnen tegen Victor Trio, die won voor Robin Orins en Lucas Dewachter. (Foto's Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De overwinning van Victor Trio bij de tweedejaarsnieuwelingen op het provinciaal kampioenschap in De Panne kwam voor velen als een verrassing, maar niet voor zijn ploegleider Koen Feys. “Victor was mijn absolute favoriet voor de zege.”

“Een ontzettend joviale kerel met heel veel intrinsiek talent als coureur, een echte allrounder”, houdt ploegleider Koen Feys zich niet in wanneer we hem vragen om de relatief onbekende Knokke-Heistenaar Victor Trio (16) in het kort voor te stellen.

Niettemin bombardeerde kenner Hans Fruyt hem tot een veredelde schaduwfavoriet voor het kampioenschap van West-Vlaanderen in De Panne. Dat was voor velen, maar niet voor iedereen, een gedurfde kansberekening. “Voor mij niet; hij was integendeel mijn absolute favoriet”, beklemtoont zijn ploegleider. “Ik heb hem vanaf zijn door een drukke winter in het veld verlate opstart half april met een 21ste plaats in de Nederlandse klassieker Omloop van Noord-West Overijssel meerdere spurten voor een dichte ereplaats met overduidelijk verschil zien winnen. Onder meer in Zonnebeke, Geluveld, Dadizele en vooral in Lendelede, waar sommige ooggetuigen nog over aan het praten zijn.”

“Zijn demonstratie in het kampioenschap van West-Vlaanderen in De Panne, waar hij in het windveld driftig meekoerste, was een aangekondigde kroniek. De anderen stonden amper op de foto, zo duidelijk was het verschil. Tot voor zaterdag besefte Victor niet wat hij in zijn mars heeft. Ik heb hem moeten overtuigen van zijn eigen kunnen en op het hart drukken dat hij met de drie eersten uit de laatste bocht moest komen. Hij deed het en de buit was dan eigenlijk al binnen.”

Victor beseft niet wat hij in zijn mars heeft. Ik heb hem moeten overtuigen van zijn kunnen

Victor Trio: de verrassende provinciale kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen
© Foto Coghe

Liefde voor het Veld

“Victor reed de voorbije winter vaak in het veld, een vreemde combinatie voor een sprinter. Hij is, zoals ik al zei, meer dan een afwerker. Hij is een allrounder die er nog velen zal verbazen”, verzekert ploegleider Koen Feys. “En niet alleen in de spurt, al zal dat zal wellicht zijn voornaamste wapen blijven. Hij pareert ook de beperkte hoogtemeters met verbazend gemak, dat zag ik tijdens de winterstage in Benicassim. Hij moet ook een goede tijdrit uit de benen kunnen schudden, want op training en in competitie geeft hij graag de toon aan. Hij zal dit seizoen nog geregeld van zich doen spreken. Te beginnen in de Tour de Himmelfahrt in Denemarken dit weekend, maar eind augustus ook in de Radjugendtour in Oostenrijk.”

“Hij houdt hartstochtelijk veel van het veldrijden, waar hem weliswaar geen hoofdrol zal weggelegd zijn, maar waar hij in de voorbije winter toch wekelijks wat opschoof in de uitslagen met een zesde plaats in Lichtervelde als hoogste goed. Het is vooral een zaak dat hij als tiener zijn hart volgt en wie zou ik zijn om hem dat te beletten? Hij komt er bijtijds wel zelf achter wat hij het beste doet en laat.”

Victor Trio reisde dinsdag met de West-Vlaamse kampioenentrui in de koffer af naar de Tour de Himmelfahrt in Denemarken, waar hij tuk zal zijn op een dagzege. “Goed mogelijk dat hij die effectief ook behaalt. Hij zit in een opwaartse flow en zal, gedragen door het succes, almaar beter en klaarkijkender worden. Victor Trio, onthou zijn naam, al zal hij er wel zelf over waken dat die niet vergeten wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier