Tom Derthoo kroonde zich 20 jaar geleden tot West-Vlaams kampioen bij de nieuwelingen in Lendelede: "Ik had het niet verwacht, want ik reed met alles behalve superbenen rond"

11/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/05/18 om 20:04

Op 4 mei was het al 20 jaar geleden dat Tom Derthoo als tweedejaarsnieuweling in Lendelede kampioen van West-Vlaanderen werd. Hij haalde het van Pieter Ghyllebert, Nick De Baillie, Dieter Van de Maele en Bill Vandererven, met wie hij een kleine minuut voorsprong van de anderen was weggereden.

"Op die bloedhete zondag had ik echt niet verwacht dat ik het PK zou kunnen winnen", herinnert Tom Derthoo zich nog goed. "Ik reed die namiddag met alles behalve superbenen rond, maar ik besloot er op karakter toch het beste van te maken. Deel uitmakend van het bescheiden KSV Deerlijk werd ik geconfronteerd met het machtsblok van de Kortrijkse Groeningespurters met onder andere Giovanni Bruneel, Mirando Dumoulin en vooral Bill Vandererven."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!