Tiebo Devoogdt twijfelt om te starten in zijn Langemark

Tiebo Devoogdt. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het eerste seizoen van Tiebo Devoogdt bij de beloften zit er bijna op en de 19-jarige Poelkapellenaar kan alvast tevreden terugblikken. “Ik heb bijna al mijn koersen kunnen uitrijden en hoop volgend seizoen te bevestigen”, aldus de belofte van Dovy Keukens-FCC.

“Een criterium met veel draaien en keren is mijn ding niet”

Woensdag staat in Langemark een criterium voor beloften en elite zonder contract op het menu, maar Tiebo Devoogdt twijfelt of hij aan de start zal komen. “Zo’n criterium, waarin het veel draaien en keren is, ligt me niet”, steekt de Poekapellenaar van wal. “Bovendien zijn er werken in het centrum, waardoor de kasseistrook in het parcours er nog slechter bijligt. Ik twijfel dus nog om te starten, ook al is het vlakbij mijn huis. Geef mij maar liever het grotere werk in de interclubs, waar er wat geklommen moet worden of waar het verschil op een helling gemaakt kan worden.”

Kopgroep in Momignies

Dergelijk parcours kreeg de 19-jarige eerstejaarsbelofte vorig weekend alvast voor de wielen geschoven in de manche van de Beker van België in Momignies. “Ik maakte er deel uit van de kopgroep, maar de laatste kilometers waren er te veel aan voor mij. Ik voelde dat er geen kracht meer in mijn benen zat. Daardoor moest ik tevreden zijn met de 36ste en laatste plaats van die ruime eerste groep. Spijtig, maar als eerstejaars mag ik daarmee tevreden zijn. Ik heb alvast veel bijgeleerd.”

“Ik heb wel het geluk gehad dat ik van pech gespaard ben gebleven”

Met onder meer een 15de plaats in Rumbeke en een 17de stek in Bekegem toonde de belofte van Dovy Keukens-FCC al meermaals zijn kunnen dit seizoen. “Mijn eerste jaar bij de beloften was inderdaad niet slecht. Mijn doel was om al mijn koersen uit te kunnen rijden en dat is me toch bijna overal gelukt. Hopelijk kan ik die lijn volgend seizoen doortrekken en nog een stap vooruitzetten als wielrenner. Ik heb wel het geluk gehad dat ik van pech gespaard ben gebleven. Hout vasthouden dat het zo blijft.”

Nog eens top 15

“Wat er dit seizoen nog op het programma staat? Zaterdag rijd ik de interclub in Harelbeke, waarna er nog enkele kermiskoersen volgen. Misschien start ik nog in de interclub in Ichtegem, maar dat is nog niet zeker. Hopelijk kan ik in die resterende koersen bevestigen en nog eens de top 15 halen. Dat zou een leuke manier zijn om het seizoen af te sluiten”, aldus Tiebo, die afgestuurd is als bakker aan Ter Groene Poorte in Brugge en vorig jaar een opleiding tot fietsenmaker volgde bij Syntra West. Nu is hij aan de slag in de zaak van zijn moeder, die chocolatier is. (SM)

Avondcriterium in Langemark

Op woensdag 26 september organiseert het Kermiscomiteit met medewerking van wielerclub Hoger Op en het gemeentebestuur de Avond van Langemark voor elite zonder contract en beloften. Alle koersformaliteiten gebeuren vanaf 16.30 uur in sportkaffee Eleven. De start is om 17.30 uur. De aankomst is om 19.15 uur gepland in de Cayennestraat bij huisnummer 12. Parcours (70,2 km, verdeeld over 39 ronden): Boezingestraat, Zonnebekestraat, Blikstraat, Cayennestraat. (GVP)