Thomas Pidcock wint in Koksijde bij de beloften

© Foto Coghe
Redactie KW

De Brit heeft zo zijn tweede overwinning van het seizoen beet, want zaterdag toonde hij zich nog de beste in Boom. Ook zondag stond er geen maat op de eerstejaarsbelofte in het zand van Koksijde. De Brit haalde het voor de Tsjech Adam Toupalik en onze provinciegenoot Eli Iserbyt.

In zijn vierde wedstrijd in het veld moest Pidcock in de Wereldbeker zondag op de derde rij van start gaan, maar lang zou hij niet op die positie vertoeven. Als een komeet schoof hij naar voren en we kregen een spannende wedstrijd met Adam Toupalik, ook zaterdag al de grootste concurrent van de Telenet Fidea Lion, en Eli Iserbyt uit Bavikhove die na zijn forfait zaterdag wegens ziekte wel weer van de partij was in Koksijde.

Iserbyt vond met het zand in Koksijde niet meteen een parcours op zijn maat, maar vocht voor wat hij waard was met zijn korte beentjes, maar tegen Toupalik en Pidcock was hij niet opgewassen. De twee zouden onder elkaar uitmaken wie de dagzege zou grijpen. Een valpartij nekte de Tsjech en Pidcock stoomde alleen voort, goed voor zijn tweede zege van het seizoen, in twee dagen.

(Belga – foto Coghe)

Top 10:

1. Thomas Pidcock (GBr) in 52:25

2. Adam Toupalik (Tsj) op 0:13

3. Eli Iserbyt 0:32

4. Thijs Aerts 0:39

5. Jens Dekker (Ned) 0:39

6. Toon Vandebosch 0:50

7. Yannick Peeters 0:55

8. Sieben Wouters (Ned) 1:08

9. Thymen Arensman (Ned) 1:38

10. Thomas Joseph 1:46

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier