Thibo Germonprez oppermachtig bij de 14-jarigen in Wevelgem

Redactie KW

De West-Vlaamse jeugd regeerde in Wevelgem. Wout Hemeryck uit Gits, Laerke Expeels uit Dudzeele, Viggo Vanneste uit Oostkamp, Chelsey Saintobyn uit Desselgem en Thibo Germonprez uit Zwevegem behaalden er vlotjes de eerste podiumplaats.

Bij de 12-jarigen eindigde de wedstrijd op een spurt van een twaalftal renners waarbij Wout Hemeryck uit Gits het vlotjes haalde voor de Nederlander Renzo Moretti en Lomme Van Der Meerssch uit Tielt. De Dudzeelse Laerke Expeels was de beste bij de meisjes.

Thibo Germonprez oppermachtig bij de 14-jarigen in Wevelgem

Bij de 13-jarige jongens speelde Viggo Vanneste uit Oostkamp. Hij wachtte lang om toe te slaan, pas op twee ronden van het einde ging hij de solotoer op en bouwde in korte tijd nog een mooie voorsprong op. Steffen Deschuyteneer uit Geraardsbergen verwees Vichtenaar Victor Vaneechoutte naar de derde plaats. Chelsey Saintobyn deed haar provinciale titel alle eer aan. De Desselgemse won vlotjes bij de meisjes.

Thibo Germonprez oppermachtig bij de 14-jarigen in Wevelgem

Bij de veertienjarigen schudde Thibo Germonprez uit Zwevegem meteen en hard aan de boom. Al in de eerste ronde liet hij de concurrentie in de steek. Hij zou op 20 meter na alle deelnemers dubbelen. Bijna vier minuten na de winnaar won Quinten Debuyssere uit Knesselare de spurt voor de tweede plaats ten nadele van Ooigemnaar Noah Verstihele. Margot Rottiers uit Heule was de enige vrouwelijke deelneemster.

(WO)

Uitslag Wevelgem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier