Teleurgestelde West-Vlaamse Nieuwelingen tijdens Superprestige Ruddervoorde

Podium van de Eerstejaars Nieuwelingen © GST
Redactie KW

Van bij de start werd de wedstrijd bij de eerstejaars gedomineerd door de Est Frank Aron Ragilo.

Hij kon in de eerste ronde een voorsprong opbouwen die hij niet meer uit handen en kwam als eerste over de meet.

Voor Iben Rommelaere uit Harelbeke van het Callant-Doltcini Cycling Team was de tweede plaats een klein beetje een teleurstelling. “Ik heb me bij de start een beetje laten wegdrummen en daardoor bijna gevallen, maar ik kon snel mijn plaats voorin terug bemachtigen maar op dat moment was het al te laat om Frank Aron Ragilo nog bij te halen. We zijn wel nog met een kleine groep blijven achtervolgen maar zonder reslutaat. Naar het einde toe kon ik samen met Kenay De Moyer nog een kleine kloof slaan en samen sprinten voor de tweede plaats, een sprint waarin ik net iets sneller was.

Superprestige Ruddervoorde Nieuwelingen eerstejaars:

1: Frank Aron Ragilo ( Estland)

2: Iben Rommelaere (Harelbeke)

3: Kenay De Moyer (Viane)

Eerste dame was Zoë Backstedt ( pontyclun Engeland ).
Eerste dame was Zoë Backstedt ( pontyclun Engeland ).© GST

Nieuwelingen tweedejaars

De wedstrijd werd reeds in een vroeg stadium gedomineerd door de Nederlander Matyas Kopecty die een hele tijd solo voorop reeds kort gevolgd door Jente Michels. Ze kwamen samen de aankomsttrook binnengereden waar Matyas Kopecky zich de snelste toonde.

Podium tweedejaars Nieuwelingen.
Podium tweedejaars Nieuwelingen.© GST

Belgisch kampioen Jelle Harteel uit Adinkerke van Acrog-Pauwels sausen Team was met een zesde plaats en eerste West-Vlaming niet tevreden. ” Ik heb al heel het jaar, door gezondheidsproblemen geen goed gevoel in de benen en ook vandaag niet. Al snel na de start zag ik dat ik niet zou meedoen voor de ereplaatsen maar meer dan een zesde plaats zat er niet in vandaag.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier