Sanne Cant wint Berencross, sterke Axelle Bellaert

Sanne Cant heeft in Meulebeke de Berencross voor dames gewonnen. © Stefan Hoeven
Tom Vandenbussche

Wereldkampioene Sanne Cant heeft in Meulebeke de Berencross voor dames gewonnen. Beste West-Vlaamse werd Joyce Vanderbeken uit Zwevegem op de achtste plaats. De jonge Axelle Bellaert eindigde als twaalfde.

Loes Sels en Alice Maria Arzuffi domineerden het wedstrijdbegin, maar finaal toonde Sanne Cant zich logischerwijze de sterkste. Joyce Vanderbeken uit Zwevegem, goed aan het seizoen begonnen, eindigde als negende. Jolien Verschueren uit Kruishoutem, na haar sleutelbeenbreuk aan haar eerste wedstrijd toe, werd 13de.

Axelle Bellaert uit Stalhille, aan haar derde winter bij de elite begonnen, werd knap twaalfde. De veldrijdster van Donen/Vondelmolen CX-Team heeft in vergelijking met vorig jaar een duidelijke stap vooruit gezet. “Ik heb het deze zomer op trainingsvlak volledig anders aangepakt en dat loont nu duidelijk”, aldus Bellaert na afloop. “Het loopt goed. Of ik met deze conditie kans maak op een selectie voor het Europees kampioenschap voor beloften (dat begin november plaatsvindt in het Tsjechische Tabor, red.). Ik ben er niet mee bezig kom. Als ik mag: graag. Als het niet lukt: ook goed. Het niveau ligt bijeen en op elk parcours kun je een andere uitslag krijgen.”

Andere West-Vlaamse meisjes in de uitslag: Tine Vandenheede uit Pittem werd 31ste en zevende bij de dames jeugd.

(TVB)

Top 10:

1. Sanne Cant

2. Ellen Van Loy

3. Loes Sels

4. Alice Maria Arzuffi

5. Elle Anderson

6. Ceylin Del Carmen Alvarado

7. Kim Van De Steen

8. Helen Wyman

9. Joyce Vanderbeken

10. Denise Betsema

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag dames.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier