Rune Thoré wil zich tonen als junior

Rune Thoré, hier aan de slag op het PK tijdrijden, wordt getraind door Michel Geerinck, de vroegere begeleider van Jan Denuwelaere. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Ook voor tweedejaarsnieuweling Rune Thoré is het seizoen inmiddels afgelopen. Ondanks een handvol mooie ereplaatsen is hij niet echt 100 procent tevreden.

“Ik heb een tijdje gesukkeld met mijn gezondheid”, zegt Rune Thoré. “Mijn bloedwaarden lieten te wensen over. Het heeft wel wat tijd gekost vooraleer die weer op peil waren, maar gelukkig heb ik op het einde weer het goede gevoel gevonden. Ik heb dit jaar inderdaad veel ereplaatsen verzameld, maar topresultaten in grote koersen bleven uit.” Desalniettemin mocht Rune toch de zegebloemen in ontvangst nemen in Zandvoorde-Zonnebeke. Hij werd nog tweede in Passendale en Keiem, vierde in Deinze en vijfde in Langemark-Hagebos, Westrozebeke en Vichte.

Leuke afsluiter

Twee weken geleden sloot hij zijn seizoen af met de Topcompetitiewedstrijd in Affligem. “We kregen er een mooi parcours voor de wielen. Er was een groepje weggereden, waarna ik volgde met het peloton. In de sprint heb ik me wat laten wegduwen om uiteindelijk als 43ste te finishen. Al bij al goed voor een seizoensafsluiter. Het is ook al positief dat ik niet gevallen ben, want je seizoen afsluiten met een valpartij is allesbehalve leuk.”

“Ik heb een tijdje gesukkeld met mijn gezondheid. Mijn bloedwaarden lieten te wensen over”

De mooiste wedstrijd die hij dit seizoen reed, is volgens de tweedejaarsnieuweling de Omloop van de Braakman in het Nederlandse Philippine. “Het was een koers met veel kasseistroken, ik finishte er als zevende en ging met een tevreden gevoel naar huis.”

Michel Geerinck

Deze winter zal de renner van Avia-Rudyco-Janatrans misschien wat op de piste rijden, dat moet hij nog overleggen met trainer Michel Geerinck. De focus zal echter liggen op de voorbereiding naar volgend seizoen toe, waarin hij junior wordt. “Zoals gewoonlijk ben ik redelijk ambitieus, ik zie het volledig zitten. Ik moet natuurlijk eerst zien hoe die categorie me bevalt, maar als het een beetje lukt, kan ik misschien wel eens meedoen voor de prijzen. Ik kijk ook uit naar de vele grote koersen die er voor juniores zijn. Stiekem hoop ik op een selectie voor de Ronde van Vlaanderen, maar aangezien we met veel tweedejaarsjuniores in de ploeg zijn, zal het moeilijk zijn om een plaats in de selectie af te dwingen.” Ook volgend seizoen zal hij de kleuren van Avia-Rudyco-Janatrans vertegenwoordigen.

Dit jaar werkte Rune zijn vijfde seizoen als wielrenner af. Zijn mooiste herinnering is de zilveren medaille die hij als 14-jarige aspirant behaalde op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Borlo. (Robin Rosseeuw)