Robin Vromant wil weervoor winst gaan

Robin Vromant. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Robin Vromant is weer goed aan het aspirantenseizoen begonnen en is alvast ambitieus. Zondag mag hij zich al eens bewijzen in Bellegem, wat toch wel een halve thuiskoers mag genoemd worden.

Twee weken geleden reden de aspiranten hun eerste wedstrijd van het jaar in Wevelgem. Robin was aanvankelijk mee met een eerste groepje, maar moest de rol lossen en belandde bij een volgend pelotonnetje. Hij wist nog de sprint te winnen en eindigde als negende van de 35 deelnemers. Afgelopen zondag reed hij een lastige wedstrijd in Waregem en strandde op een 20ste stek.

Hard trainen

“Mijn koersen zijn nog niet zoals gehoopt. Ik kan normaal gezien rekenen op een goede sprint, maar heb die nog niet kunnen uitbuiten om voor winst te gaan. Dat laatste is wel mijn bedoeling. Ik zou ook graag samen met mijn ploegmaten van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT eens een mooie collectieve prestatie kunnen neerzetten”, aldus Robin.

Zondag is er een koers gepland in Bellegem, waar de Otegemnaar alvast zijn beste beentje gaat voorzetten. “Het is dicht bij huis, ik wil het dus wel goed doen. Ik zal hard trainen deze week en hoop dat er dan een toptienplaats voor mij weggelegd is.”

“Ik zou graag samen met mijn ploegmaten eens een mooie collectieve prestatie kunnen neerzetten”

Eind juni staat er voor de leerling aan de Tuinbouwschool PTI in Kortrijk nog een bijzondere wedstrijd op het programma: een aspirantenkoers in Moen, georganiseerd door onder andere zijn peter en vader. “Ik heb zelfs het parcours zelf mogen kiezen. Het is vlak met redelijk wat bochten, hoewel mijn bochtenwerk eigenlijk niet echt mijn sterkste kant is, maar je moet dat gewoon kunnen als wielrenner.”

Robin is nu bezig aan zijn derde seizoen en mocht vorig jaar zelfs eens de zegebloemen in ontvangst nemen in Egem. “Dat is een moment dat ik nooit zal vergeten. Ik moest nochtans van achteraan komen, maar ben vroeg beginnen sprinten en kon zo de rest van het peloton achter mij laten.” Hij werd dat jaar ook nog derde in Handzame. Het is wellicht geen geheim dat hij dit seizoen graag weer zou gaan koersen op deze twee plaatsen.

Trainers bedanken

Ten slotte wil hij ook de trainers van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT bedanken. Bij de aspiranten zijn dat Guillaume Deceuninck, Koen Dutoit en Senne Laloo. (RRK)