Robin Orins zet de goede trend van vorig jaar door

Robin Orins won vorig jaar WestSprint bij de nieuwelingen en kende een prima debuut bij de juniores. "Het is de bedoeling om veel bij te leren met het oog op volgend jaar. Dan ben ik tweedejaarsjunior." (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Robin Orins (17) heeft een mooi debuut bij de juniores achter de rug. In Kuurne-Brussel-Kuurne legde hij beslag op de 17de plaats. Afgelopen zondag bevestigde hij de goede vorm nog eens met een tweede stek in Izegem-Kachtem. “Dit is toch nog een tikkeltje beter dan gehoopt”, aldus de winnaar van WestSprint bij de nieuwelingen in 2018.

“Kuurne-Brussel-Kuurne was inderdaad beter dan verwacht. Ik had vooraf alleszins niet meteen op de top twintig gerekend. Ik had wel de hele wedstrijd een heel goed gevoel. Na de Tiegemberg kon ik naar een kopgroep springen waarbij ploegmaten Ramses Debruyne en Casper Van Uden zaten. Bij die kopgroep kon ik dan nog wat werk verrichten voor Casper, die als kopman was aangeduid. In de laatste drie kilometer was het vet wel wat van de soep en heb ik me wat laten uitbollen. Het was prachtig dat Casper dat dan nog met een overwinning kon afwerken. Voor mezelf was dat toch ook wel speciaal om zo mijn eerste junioreskoers te kunnen rijden. Ik had me niet zoveel zorgen gemaakt in de overstap naar de juniores, maar dit was toch nog een tikkeltje beter dan gehoopt.”

Ik had me niet veel zorgen gemaakt in de overstap naar de juniores, maar dit is toch een tikkeltje beter dan gehoopt

Na een weekje stage met de ploeg was het zondag in Izegem-Kachtem al bijna prijs. Hij moest in de sprint van de kopgroep enkel Warre Vangheluwe voor zich dulden. De renner van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC wil dit seizoen opnieuw heel regelmatig zijn. “Het is de bedoeling om veel bij te leren met het oog op volgend jaar. Dan ben ik tweedejaarsjunior. Anderzijds zou ik ook nu al graag mijn mannetje kunnen staan en hier en daar eens kunnen meespelen voor winst.” Dat laatste hoeft Robin alvast niet meer te leren. Vorig jaar reed hij al een palmares bijeen om jaloers op te zijn. Hij won drie Topcompetitiewedstrijden: Vezin, Herbeumont en Jemeppe, stuk voor stuk lastige klimkoersen. Het leverde hem een mooie vierde plaats in het eindklassement én winst van de bergprijs op. In de Radjugendtour in Oostenrijk, een vijfdaagse rittenwedstrijd met de nationale ploeg, behaalde hij ook een sterke derde plaats. “Van al mijn overwinningen was de klimkoers in Herbeumont wellicht de mooiste. In de laatste kilometer kon ik naar de koploper rijden, ging ik erop en erover en zo finishte ik uiteindelijk als winnaar.” De Heestertnaar had eigenlijk ook op een kampioenentrui gehoopt, maar dat kwam er jammer genoeg niet van.

Dubbel weekend

Komend weekend staat voor Robin een dubbel weekend op het programma. Zaterdag is hij aan het werk in de nationale testtijdrit in Montenaken, waar het zijn eerste tijdrit van om en bij de 30 kilometer wordt. “Tot nu toe waren mijn tijdritten altijd een stuk korter, tot zo’n 15 kilometer. We zullen dus zien wat een langere tijdrit brengt.” Op zondag staat Robin aan de start van de Guido Reybrouck Classic in Damme, een wedstrijd gekend om zijn vele kasseistroken. (RRK)