Robbe Debuyck: “Prof worden is en blijft mijn ambitie”

Robbe Debuyck. (Foto Bart) © VDB VDB
Redactie KW

Hoewel het seizoen voor Robbe Debuyck met een valse start begon, heeft hij nog een mooie tweede seizoenshelft kunnen rijden. Ook naar volgend seizoen toe staat de Gullegemse belofte weer met veel ambitie aan de start.

“De eerste maanden droeg ik nog serieus de gevolgen van een ongeval in januari. Pas toen het seizoen al enkele weken ver was, kwam de oorzaak aan het licht. Na een aantal onderzoeken bleek ik een gebroken ruggenwervel te hebben. Die was intussen al dichtgegroeid, maar mijn rug zat nog compleet vast. Ik heb veel core stability-trainingen moeten doen en krijg ook nu nog geregeld – een tweetal keer per maand – kine. Ik kwam eigenlijk verbazend snel weer in conditie en in mijn eerste wedstrijd in meer dan drie maanden, in Melle, was ik meteen mee in de ontsnapping. De goede toon voor mijn tweede seizoenshelft was daarmee gezet.”

“Het liefst zou ik in 2019 een constant seizoen rijden, met uiteraard hier en daar eens een uitschieter”

“Enkele weken later volgde de Ronde van Vlaams-Brabant, waar ik de overwinning meepakte in de tweede rit in Boortmeerbeek, na een hele wedstrijd in de aanval. Na al dat blessureleed een opsteker. Niet veel later volgde het BK in Stabroek, waar ik echt mijn zinnen op had gezet. Ook daar werkte ik een mooie koers af en ik werd ervoor beloond met een vierde plaats, al vond ik het echt jammer dat ik naast het podium viel. In de sprint was er helaas niets te beginnen tegen Gerben Thijssen. Ik had nochtans geprobeerd het niet op een sprint te laten uitdraaien, maar het mocht niet baten”, aldus de tweedejaarsbelofte van Home Solution-Soenens CT, het team dat hij trouwens ook volgend seizoen zal vertegenwoordigen.

Vorig weekend reed de Gullegemnaar Parijs-Tours voor beloften, wat voor hem eerder een achtervolgingskoers werd. “Rond kilometer 62 moest ik vooraan zitten, want daar zouden ze het peloton op een lint trekken. Ik zat in een mooie 20ste positie toen er net voor mij gevallen werd en ik pas bij de laatste 20 weer kon vertrekken. Het peloton was al aan het verbrokkelen en ik kwam in de vierde waaier terecht. Daarna zijn we met een aantal renners nog van groepje naar groepje kunnen rijden, waardoor ik als 40ste kon finishen.”

Slotkoers in Rekkem

Normaal gezien rijdt Robbe morgen zijn laatste koers van het seizoen in Rekkem. Daarna neemt hij even wat gas terug om de batterijen op te laden voor volgend seizoen. “Ik hoop dat ik een goede winter kan doormaken, zodat ik het wegseizoen al meteen goed kan starten. Het liefst zou ik een constant seizoen rijden, met uiteraard hier en daar eens een uitschieter. Een paar overwinningen behalen zou natuurlijk heel mooi zijn, maar die krijg je helaas niet op bestelling. Dat alles met de ambitie om binnen een paar jaar te kunnen doorstoten naar de profs, want het is tenslotte daarvoor dat ik koers.” (RRK)

Elite zonder contract en beloften in Rekkem

Zaterdag 13 oktober. Organisatie: KVC Sportieve Hoop. Inschrijving vanaf 13.30 uur in Café Louis, Schelpenstraat, 108. Start om 15 uur, aankomst rond 17.45 uur. Parcours (113 km of 17 ronden): Paradijsstraat, Murissonstraat, Kattestraat, Moeskroenstraat, Croisé, Grote Weg, Schelpenstraat, Neerweg. Moeskroen: Dynastielaan. Rekkem: Vagevuurstraat, Vaandelstraat, Paradijsstraat.

Elite zonder contract en beloften in Deerlijk-Belgiek

Zondag 14 oktober. Organisatie: KSV Deerlijk. Inschrijving vanaf 13.15 uur in de feesttent, Vichtesteenweg. Start om 14.30 uur, aankomst rond 17.05 uur. Parcours (108 km of 13 ronden): Start Breestraat, Nijverheidslaan. Waregem: Textiellaan, Blauwezwaanstraat, Vichtseweg. Vichte: Waregemstraat, Oudenaardestraat, Beukenhofstraat, Lendedreef. Deerlijk: Olekenbosstraat (aankomst), Breestraat.