Remco Evenepoel brengt de massa naar Heestert maar Fabio Van Den Bossche wint

Redactie KW

Het leek bij de start meer op een wedstrijd voor profrenners dan op een junioreswedstrijd. De aangekondigde komst van kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel bracht een ware volksverhuizing op de been en voor en na de wedstrijd wilde iedereen met Evenepoel op de foto. Winnen deed hij evenwel niet.

De glunderende organisatoren kregen 67 renners aan de start. Matteo Roose en Tijs Bracke waren de eersten die uit het peloton wegreden maar ver droeg hun poging niet. Evenepoel liet zich een eerste keer zien aan het einde van de tweede ronde door een premiespurt te winnen. Hij was een ronde wel niet te bespeuren toen een vijftal met Justin Houtekier, Ben Baele, Fabio Van Den Bossche, de Fransman Nathan Vandepitte en Kasper Saver een kloof sloegen van 50 seconden. Remco Evenepoel zou echter in een mum van tijd samen met Laurens Maes die kloof overbruggen. Zeven leiders bijgevolg en een peloton dat op een achterstand een halve minuut bleef bengelen.

Anderhalve ronde voor het einde hadden enkel Fabio Van Den Bossche en Nathan Vandepitte een antwoord op een tempoversnelling van de wereldkampioen. Waar iedereen hoopte op winst voor Evenepoel was het echter Fabio Van Den Bossche die sneller bleek in de spurt terwijl Nathan Vandepitte derde werd. Laurens Maes finishte meer dan een halve minuut later voor Justin Houtekier met de vierde plaats als inzet. Voor Europees pistekampioen en Oost-Vlaams kampioen op de weg was het zijn derde seizoenzege.

Top 10:

1 Fabio Van Den Bossche

2 Remco Evenepoel

3 Nathan Vandepitte (Fra)

4 Laurens Maes op 51″

5 Justin Houtekier

6 Ben Baele op 57″

7 Kasper Saver

8 Mathias Vandenborre 2’11”

9 Thomas Gloag (GBr)

10 Enrico Dhaeye 2’48”

(WO – foto WO)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

juniores Heestert