Prima debuut voor nieuweling Wout Remmerie

Wout Remmerie. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 15-jarige Wout Remmerie is al jaren in de ban van het wielrennen en besloot dit seizoen de stap naar het wielerpeloton te zetten. Als eerstejaarsnieuweling staat de Wingenaar meteen zijn mannetje. Dat bewees de Molenspurter zondag nog maar eens met een knappe tiende plaats in Passendale.

“De besten waren zondag in Passendale meteen gaan vliegen, maar in het groepje daarachter stond ik goed mijn mannetje”, blikt Wout Remmerie (15) terug. “Uiteindelijk streden twee renners voor de zege. Uit ons groepje reden nog een paar renners weg, maar in het zicht van de meet reden we er nog naartoe en konden we meesprinten voor de derde plaats. Zo legde ik beslag op de tiende plaats en daar was ik zeker tevreden mee.”

“Het is dit seizoen vooral de bedoeling om ervaring op te doen met het oog op volgend jaar. Als debutant heb ik nog heel wat te leren”

De Wingenaar doet het zeker niet onaardig in zijn eerste seizoen als wielrenner. “Ik ben al heel mijn leven bezig met wielrennen. Ook omdat mijn papa Koen nog gekoerst heeft. Ik vond het al altijd een leuke sport en besloot dit seizoen mijn kans eens te wagen. Met de Molenspurters Meulebeke zit ik alvast bij een goede ploeg om in alle rust kennis te maken met de sport en ik kan ook rekenen op de tips van mijn vader. Of ik verwacht had dat het meteen zo goed zou gaan? Niet echt, (lacht) al had ik er natuurlijk wel op gehoopt. Het is dit seizoen vooral de bedoeling om ervaring op te doen met het oog op volgend jaar. Als debutant heb ik nog heel wat te leren.”

Combinatie met voetbal

Toch hoopt Wout dit seizoen nog voor enkele uitschieters te zorgen. “Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken en nog enkele mooie ereplaatsen behalen. Eens winnen zou uiteraard ook mooi zijn. Of ik nog naar bepaalde koersen uitkijk? Niet echt, al hoop ik wel op een selectie voor het Belgisch kampioenschap”, aldus Wout, die zaterdag start in Oostrozebeke. “Het parcours ken ik nog niet, maar ik hoop alvast op een sterke prestatie zo dicht bij huis. Er komen altijd wel enkele vrienden of familieleden kijken en dat maakt het extra plezant.

Wout, die in zijn derde jaar bouw aan het VTI in Roeselare zit, combineert het wielrennen met voetbal bij KSKV Zwevezele. “Nu ligt het voetbalseizoen stil, dus kan ik mij volop op de koers concentreren. Wanneer beiden elkaar overlappen focus ik mij iets minder op de koers. Dan ga ik alleen op woensdagnamiddag fietsen.” (SM)