Pascal Ackerman sprint naar zege in Bredene-Koksijde Classic, Timothy Dupont 5de

© Foto Coghe
Redactie KW

De Duitse kampioen was de snelste van het pak. Hij haalde het voor de Noord Halvorsen en de Colombiaan Hodeg. Timothy Dupont werd eerste West-Vlaming op een vijfde plaats.

In de opvolger van de Bredene-Handzame Classic, die onder zijn nieuwe naam voor de eerste keer gereden werd, haalde Ackerman het na bijna tweehonderd kilometer in een sprint van de Noor Kristoffer Halvorsen (Sky) en de Colombiaan Alvaro Hodeg (Deceuninck – Quick-Step), de winnaars van de voorbije twee edities. Beste West-Vlaming werd Timothy Dupont met een vijfde plaats.

Kopgroep van zes renners

Al vrij snel vormde zich een kopgroep met zes renners. Daar maakten Justin Timmermans, Andrea Vendrame, Dimitri Peyskens, Morice Julien, Michiel Dieleman en Mathias Jörgensen dienst van uit. Zij trokken naar de kasseizone van de Steenstraat, na 51 kilometer koers, met een voorsprong van 6:55 op de grote groep. Stilaan nestelden de renners van Deceuninck – Quick-Step zich op kop van het peloton en trokken zo stelselmatig het tempo op. Ook de mannen van CCC deden hun duit in het zakje waardoor de achterstand snel zakte, tot drie minuten op de top van de Kemmelberg.

Plaatselijke ronden

De zes vroege vluchters mochten de eerste van drie plaatselijke ronden, van elk 13,1 kilometer op en rond de Ter Duinenlaan in Koksijde, aansnijden met een voorsprong van 1:45 op het peloton. Bij de volgende doortocht reden de zes leiders nog slechts 45 seconden voor de grote groep uit waar Remco Evenepoel de rest op sleeptouw nam. Met nog 21 kilometer voor de boeg muisden Justin Timmermans en Mathias Jörgensen weg uit de kopgroep. Even was er opschudding in het peloton toen enkele renners tegen de vlakte gingen. Daarbij onder meer Fabio Jakobsen die hierdoor alle winstkansen ontnomen werd. Ook Hodeg kende pech, maar kreeg meteen een fiets van ploegmakker Pieter Serry aangereikt.

Jörgensen was de enige overblijver van de vroege vlucht en vatte de slotronde aan met 22 seconden voorsprong op de grote groep. In volle finale smolt alles dan ook samen en maakte iedereen zich op voor de aangekondigde massasprint. Daarin haalde Ackermann het met een fietslengte voorsprong op Halvorsen en Hodeg.

Pascal Ackerman sprint naar zege in Bredene-Koksijde Classic, Timothy Dupont 5de
© Foto Coghe

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier