Nieuwelinge Charlotte Pennynck is bezig aan een goed seizoen

Tweedejaarsnieuwelinge Charlotte Penninck merkt dat ze vooruitgang boekt. (Foto MVW) © MARC VALCKE
Redactie KW

Tweedejaarsnieuwelinge Charlotte Pennynck (15) heeft dit seizoen een stap vooruitgezet. Zo behaalde de ex-atlete al drie toptienplaatsen. Ze werd achtste in Dottenijs, achtste in Boezinge en tiende in Horebeke. De renster van Pie-Optiek Theorie Blokken Glabbeek is momenteel haar laatste examens aan het afwerken.

“Ondertussen doe ik een drietal jaar aan wielrennen. Daarvoor was ik meer met atletiek en duatlon bezig”, vertelt de 15-jarige Charlotte Pennynck. “Lopen was mijn beste discipline, maar ik was het een beetje beu. Fietsen vond ik leuker. Door de vele, verschillende trainingen in combinatie met school besloot ik naar het wielrennen over te schakelen. Die trainingen zijn makkelijker af te werken met mijn opleiding jeugdzorg aan het Sint-Vincentius in Deinze. Of ik spijt heb van mijn keuze? Neen, totaal niet. Ik amuseer me rot.”

“Na de examens pik ik de draad met de competitie weer op”

“Dit seizoen gaat het veel beter dan vorig jaar”, weet Charlotte. “Ik kan me goed nestelen in het peloton en kan af en toe ook eens in de aanval trekken. Maar meestal word ik weer ingelopen. Toch kunnen mijn drie toptienplaatsen bevestigen dat ik vooruitgang boek. Het is niet gemakkelijk om als nieuwelinge tegen de juniores op te boksen. Zij hebben meer kracht in de benen. De reden van mijn progressie? Een goede winter. Ik heb wat meer getraind. Bovendien beschik ik nu ook over een pak meer ervaring”, stelt Charlotte vast.

Stijgende lijn

“Als er wedstrijden zijn waar ik nog naar uitkijk? Niet per se. Elke wedstrijd is voor mij even belangrijk. Er zijn wel enkele koersen in de buurt en dan zijn er altijd veel supporters. Zoals in de wedstrijd in De Pinte op pinkstermaandag, toen ik ferm werd aangemoedigd door mensen die ik ken en uiteindelijk 13de eindigde. Na de examens pik ik de draad met de competitie weer op. Ik wil graag de stijgende lijn doortrekken en zou nog enkele toptienplaatsen willen bemachtigen de komende maanden. Ik zal alvast blij zijn als ik volgend jaar juniore ben. Dan ben ik weer wat sterker”, besluit de Machelse, die voor Pie-Optiek Theorie Blokken Glabbeek. (JV)