Nieuwe wedstrijd voor dames jeugd in Doomkerke

29/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 27/06/18 om 13:37

Het is tegenwoordig geen sinecure om nog een wielerwedstrijd te organiseren. Elk jaar verdwijnen er koersen van de kalender die steeds kaler wordt. Het doet dan ook plezier om te zien dat er toch nog mensen zijn die erin slagen een nieuwe koers op poten te zetten. In Doomkerke, een deelgemeente van Ruiselede, staat er zondag voor het eerst een wedstrijd voor dames jeugd op het programma. Met dank aan het organiserende Veloclub Ruiselede Sportief.

"We merken inderdaad dat er jaarlijks koersen verdwijnen", bevestigt Kris Spiesschaert, afgevaardigde bij Cycling Vlaanderen en medeorganisator van de nieuwe koers in Doomkerke. "Het vergt natuurlijk heel wat tijd en inspanningen om alles geregeld te krijgen. Al in januari moet er een wedstrijdvergunning aangevraagd worden bij de wielerbond, de gemeente moet zijn goedkeuring geven voor het parcours, de politie moet gecontacteerd worden... Dat zijn zaken die ruim op voorhand al in orde moeten zijn. Ook de week voordien en de dag zelf moet er nog van alles gedaan worden, zoals het plaatsen van verkeersborden en dranghekken, de insc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!