Nederlander Ronhaar heerst in Koksijde bij de junioren

© Foto Coghe
Redactie KW

Pim Ronhaar heeft de Wereldbeker bij de junioren in Koksijde gewonnen. De Nederlander haalde het voor zijn landgenoot Ryan Kamp en de Tsjech Tomas Kopecky in de duinen van het militaire domein.

De wedstrijd in Koksijde werd ontsierd door een massale valpartij bij de start, al moest niemand wel afstappen en ging de wedstrijd gewoon verder. Het was de West-Vlaming Maxim Dewulf die als eerste door de duinen kliefde, maar al snel werd afgelost door Kopecky die al enkele weken goed op dreef is en de kop nam, al kreeg hij nooit meer dan een handvol seconden van de anderen.

Iets voor halfweg cross werd de Tsjech vooraan afgelost door Pim Ronhaar, vorige week ook al verrassend de sterkste in Zonhoven. De Nederlander, die door de valpartij in het begin werd teruggeslagen naar plaats 40, sloeg meteen een kloofje van 10 seconden en ondanks weerwerk van Jarno Bellens, Kopecky en Ryan Kamp liep hij steeds verder uit. Uiteindelijk soleerde hij naar de zege met bijna een halve minuut voorsprong op zijn landgenoot Ryan Kamp.

(Belga – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier