Nathan Decuypere: “Heb niet alle verwachtingen ingelost”

Nathan Decuypere. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Nathan Decuypere (18) blikt enerzijds tevreden, maar anderzijds ook met een dubbel gevoel terug op het voorbije seizoen 2018. Een zware, aanslepende verkoudheid belette hem om top te zijn in een aantal wedstrijden die de tweedejaarsjunior van CT Soenens-Booom nochtans met stip had aangeduid. “Al bij al mag ik niet echt klagen over mijn campagne.”

“Ik heb dit seizoen niet echt de verwachtingen ingelost die ik had. Ik was nochtans goed begonnen, want op 21 april behaalde ik meteen een overwinning in de Arno Wallaard Memorial in Nederland. Ik was er vooral blij dat ik de jarenlange traditie van een allesbeslissende massasprint had kunnen doorbreken door in de slotfase nog aan te vallen en met voorsprong aan te komen. Naar het einde van het seizoen toe begon een zware verkoudheid me echter in haar greep te krijgen. Daardoor kon ik een aantal van mijn plannen helaas niet uitvoeren zoals ik het gewild had.”

“Ik had bijvoorbeeld een WK-selectie geambieerd, omdat het zware parcours in Innsbruck me wel zou moeten liggen, maar het is helaas niet gelukt om de erbij te zijn. Er waren ook nog een aantal Ardennenklassiekers, waaronder La Philippe Gilbert, waarin ik me niet van mijn beste kant heb kunnen laten zien. Ik heb wel meegedaan aan die klassiekers, maar ik kon nooit op volle krachten presteren en dat vind ik bijzonder jammer”, aldus Nathan.

Internationaal

Het klinkt misschien alsof de tweedejaarsjunior zijn seizoen compleet mislukt vindt, maar dat is het zeker niet. Zo behaalde hij bijvoorbeeld een heel knappe achtste plaats op het Belgisch kampioenschap aan Les Lacs de l’Eau d’Heure, werd hij twaalfde in de klimkoers in Herbeumont en finishte hij als 19de in de internationaal sterk bezette driedaagse Aubel-Thimister-Stavelot.

“Ik had bijvoorbeeld een WK-selectie geambieerd, omdat het zware parcours in Innsbruck me wel zou moeten liggen, maar het is helaas niet gelukt om de erbij te zijn”

Decuypere kijkt ook terug op een mooi internationaal programma dat hij kon afwerken, zowel via Cycling Team Soenens-Booom als via de nationale ploeg. Hij kreeg onder meer de kans om deel te nemen aan de vierdaagse Trofeo Karlsberg in Duitsland en Milaan-San Remo voor juniores. Ook aan de Classique des Alpes hield hij een goed gevoel over. “Ik was er mee met de vroege vlucht die ook tot aan de aankomst standhield. Spijtig genoeg voor mij heeft materiaalpech me toen belet om het ook af te werken. Al bij al mag ik niet echt klagen over mijn seizoen. Ik vond het gewoon jammer dat ik een aantal koersen waarop ik echt mijn zinnen had gezet, niet heb kunnen rijden zoals ik het wou”, verklaart de leerling metaalnijverheidstechnieken aan het VTI Menen.

GM Recycling Team

Volgend seizoen zal de Wervikaan de kleuren van het GM Recycling Team (de opvolger van VL Technics-Experza-Abutriek, red.) vertegenwoordigen. “Ik hoop dat ik me zal kunnen tonen in het internationale werk, ook al weet ik dat ik als eerstejaarsbelofte niet zo heel veel ervan mag verwachten. Ik wil in eerste instantie gewoon mijn mannetje kunnen staan tussen de grote mannen, want ik weet dat ik niet mag schrikken als de overstap iets moeizamer zou verlopen. (Robin Rosseeuw)