Milan Hanne: “Graag nog eens winnen op de weg”

Milan Hanne. (Foto KD)
Stijn Moerman

Milan Hanne (18) liet dit seizoen al heel wat mooie resultaten noteren, maar toch is de tweedejaarsjunior niet helemaal tevreden over zijn seizoen. “Ik had de lat iets hoger gelegd en zou ook graag nog eens winnen.”

Naast een hele resem ereplaatsen in het regionale werk toonde Milan Hanne (18) zich ook meermaals in de grote koersen. Zo werd hij onder meer tweede op het PK in De Haan, zevende in de Arend der Junioren in Rekkem, negende in Korbeek-Lo, tiende in Omloop Het Nieuwsblad en elfde in Tombroek Koerse. “En toch ben ik niet helemaal tevreden”, verrast de Oostnieuwkerkenaar. “Ik zou vooral heel graag nog eens een koers winnen op de weg. Op de piste kon ik nog een paar keer het zegegebaar maken, maar op de weg lukt het me o zo moeilijk. Welke koersen me het meest zullen bijblijven? Vooral mijn resultaten in de manches van de Beker van België in Rekkem en Korbeek-Lo. Maar ook mijn zilveren medaille op het PK zal ik niet snel vergeten. Alles bij elkaar mag ik dus niet klagen, maar een sporter wil altijd meer zeker?”

“Alles bij elkaar mag ik dus niet klagen, maar een sporter wil altijd meer zeker?”

Om de zomermaanden in schoonheid af te sluiten finishte Milan zaterdag op de vierde plaats in Zonnebeke. “Niet slecht, maar het was toch een saaie koers. In het begin werd er snel gekoerst, maar eenmaal Vito Braet en ploegmaat Laurens Maes ervandoor waren, werd het een wielertoeristenkoers. Maar het voornaamste was dat ik weer met een goed gevoel rondreed. Ik heb immers een kleine twee weken moeten rusten omdat er tekenen van mycoplasma in mijn bloed zaten. In de Beker van België in Lint had ik al gevoeld dat er iets niet juist zat en na een slechte dag in Torhout ben ik naar de dokter geweest. Gelukkig maar, want op die manier was ik er op tijd bij.”

Tops Antiek-Glascentra

Milan is bovendien bezig aan zijn laatste weken als junior, want volgend seizoen volgt de stap naar de beloften. Hij debuteert er in de kleuren van Tops Antiek-Glascentra. “Het wordt even aanpassen na elf seizoenen bij CT Luc Wallays-JRR, maar ik kijk ernaar uit. Ik had meteen een goed gevoel na een gesprek met Gino Pieters. Het eerste seizoen bij de beloften wordt sowieso een leerjaar, maar het zou plezant zijn om toch al eens een mooi resultaat te behalen. En dat moet mogelijk zijn. Maar eerst nog even de focus op dit seizoen. Met onder meer de kermiskoers in Lichtervelde – waar ik als nieuweling nog won – en de interclub in Pittem staan er nog enkele mooie koersen op het programma.” (SM)