Michiel Lambrecht verteert overstap naar de nieuwelingen goed

(Foto CLY) © julien cluyse
Redactie KW

Het wordt een jaar van aanpassing voor Michiel Lambrecht. De 15-jarige renner uit de Meulebekesteenweg was bij de aspiranten een veelwinnaar maar stapt nu over naar de nieuwelingen, in een andere ploeg bovendien. Maar zijn eerste podiumplaats is al binnen.

Michiel moest van ploeg veranderen door het stoppen van de Tieltse Renners. “Ik zat van mijn 8ste tot mijn 14de bij de Tieltse Renners en heb me daar altijd heel goed gevoeld. Maar de overstap naar BC Balen lijkt mee te vallen.”

“Als 14-jarige aspirant kon ik op 25 wedstrijden vier keer winnen en zowat 15 keer in de top vijf eindigen. Wat het gaat worden bij de nieuwelingen, is nog een beetje afwachten maar het belooft. Ik heb een heel goede winter achter de rug, ben geen enkele keer ziek geweest en heb wat geoefend op de piste in Gent en ook wat gemountainbiket. Vanaf januari nam ik deel aan de groepstrainingen van de ploeg in Anzegem. Ik heb intussen vijf wedstrijden op de teller en behaalde al een podiumplaats in Celles.”

Verder lijkt de overstap niet veel te veranderen voor Michiel. “Wel moeten er meer kilometers gereden worden en is het een beetje anders koersen. Ik vind het gewoon toffer, want bij deze categorie wordt er al meer gekoerst en veel meer aangevallen. Maar ik voel me daarbij heel goed”, aldus een gelukkig ogend renner.

“Ik vind de nieuwelingen toffer, er wordt meer gekoerst”

“Mijn ambitie is om zoveel mogelijk toptienplaatsen te versieren bij de eerstejaarsnieuwelingen, maar ik merk nu al dat ik ook vlot meerijd met de tweedejaars.”

Selectief parcours

“Ik houd het meest van een selectief parcours dat een beetje heuvelachtig is, maar dat er ook kan voor zorgen dat de koers openbreekt. Voor mij moet er in de eerste plaats gekoerst worden. Vandaar dat mijn voorkeur gaat naar de interclubs, waarin veel renners aan de start komen en vooral ook meer tweedejaars. Bepaalde koersen heb ik dan ook met stip aangeduid, zoals de West-Vlaanderen Cycling Tour, met start in Meulebeke, met een tijdrit en een wegrit. Ik hoop om daar voor eigen publiek te mogen starten, op een parcours dat ik best ken.”

PK tijdrijden

“Een tweede doel wordt het provinciaal kampioenschap tijdrijden in Ruddervoorde want daar rijden eerste- en tweedejaars apart. De kans bestaat ook dat ik in mei kan meegaan naar Denemarken voor een vierdaagse.”

“Ik hoop in de eerste plaats gespaard te blijven van valpartijen, want die kunnen nogal wat roet in het eten gooien. Tot op vandaag is me dat aardig gelukt omdat ik meestal heel attent vooraan probeer te koersen.”

Is al dat koersen vlot combineerbaar met de studies? Volgens papa en grootste supporter Francky wel. “Voorlopig heeft hij daar geen last van. Hij is een heel goede student die heel goede punten haalt op school.” (CLY)