Michael Gardin: “Focus ligt al op 2019”

Michael Gardin. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Michael Gardin sluit zondag zijn eerste jaar als junior af in het nabije Ingooigem. De eerstejaarsjunior van Royal Cureghem Sportief blikt met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen. “In 2019 wil ik vooral mijn stempel drukken op het regionale circuit”, vertelt de Anzegemnaar.

“In vergelijking met de nieuwelingen heb ik toch een stap vooruitgezet”, begint de renner die samenwerkt met Luc Wante als trainer. “Als eerstejaarsnieuweling won ik wel het jongerenklassement in het Criterium van de Westhoek. Het jaar nadien verloor ik nipt het eindklassement. Vooral door minder deelnames aan zo’n wedstrijden liet ik punten liggen. Maar nu leef ik er eerlijk gezegd meer voor en dat werpt zijn vruchten af in mijn uitslagen.”

“Als junior is het ook nodig om een tandje bij te steken. De eerste wedstrijd van het seizoen, het clubkampioenschap in het Brabantse Vollezele, werd ik meteen derde. Een maandje later kon ik in Beernem een topvijfplek bemachtigen. Drie ronden voor het einde sloegen vier renners een kloof. Daarachter won ik de pelotonsprint. Het sprinten gaat me wel goed af”, besluit Gardin. “Het is een van mijn sterke punten.”

“Bergop rijden daarentegen ligt me minder. Ik kan het wel, maar dan is het eerder aanklampen in plaats van aanvallen.”

Geen ambities

“Jammer genoeg moest ik later afrekenen met ziekte. Mijn bloedwaarden waren niet in orde. In de zomervakantie heb ik het rustig aan gedaan. Van veel trainen en koersen was er geen sprake gedurende een vijftal weken. Maar ondertussen zit ik al een tijdje terug in het competitieritme en kan ik mijn wedstrijden tot een goed einde brengen.”

“Ingooigem ligt op ongeveer twee kilometer van mijn deur”, gaat Michael verder. “Doordat ik niet in topvorm verkeer, heb ik geen ambities. Maar afhankelijk van het aantal deelnemers zal ik toch proberen om een goede prestatie neer te zetten. In de eerste 20 eindigen zou mooi zijn. Het zal normaal ook mijn laatste koers zijn. De focus ligt eigenlijk al op volgend seizoen. Al hoewel ik misschien nog deelneem in Heestert. Dat is ook niet ver van hier”, vertelt de leerling van Wielerschool GO! atheneum Oudenaarde.

Lijn doortrekken

“Volgend jaar wil ik de lijn van mijn goede voorjaar doortrekken. Hopelijk zonder tegenslagen. Ik zal vooral mijn stempel drukken op het regionale circuit. Daarin wil ik een van de sterkhouders worden door vele ereplaatsen te behalen en stiekem zou ik graag ook eens willen zegevieren. Dat is mijn ultieme doel. Misschien pik ik ook terug de draad op met het tijdrijden. In die discipline kon ik in het verleden wedijveren met de beteren van mijn categorie. Dat is momenteel nog een vraagteken”, sluit de Anzegemnaar af die zijn huidig team Royal Cureghem Sportief trouw blijft. (JV)

Juniores in Ingooigem

Op zondag 7 oktober organiseert KWC Yvegem Sportief een koers voor juniores. Inschrijving vanaf 14.15 uur in café Nieuw Yvegem, Ingooigemstraat, 19. Start om 15.30 uur, aankomst rond 17.30 uur. Parcours (84 km, verdeeld over 12 ronden): Start Schellebellestraat, Scheihoekstraat, Landergemstraat, Schernaai, Hellestraat, Tjampensstraat, Pastoor Verrieststraat (aankomst), Ingooigemplaats, Ingooigemstraat, Schellebellestraat. (VW)