Maxim Delrue hoopt op winst in eigen stad

Maxim Delrue aan de slag op het PK tijdrijden in Baliebrugge. De Harelbekenaar is uitstekend aan het seizoen begonnen en behaalde in maart de eerste zege uit zijn carrière. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Maxim Delrue (16) mag zich zaterdag nog eens bewijzen voor eigen volk. In het voorprogramma van de E3 Binckbank Classic voor juniores en de Driebergenprijs voor beloften en elite rijden de nieuwelingen hun wedstrijd over twaalf plaatselijke ronden. Maxim hoopt in eigen stad te kunnen zegevieren.

De Harelbekenaar vatte het seizoen alleszins aan met een vliegende start. Hij opende meteen met een tweede plaats op het clubkampioenschap in Meulebeke. Niet veel later boekte hij al meteen zijn eerste overwinning van het seizoen in Waregem, ook zijn eerste uit zijn carrière trouwens. Waregem blijkt een goede plaats om te koersen voor Maxim, want bij de 13-jarige aspiranten wist hij er al eens naar een derde plaats te sprinten. De overwinning van dit jaar overtreft dat natuurlijk ruimschoots en is tot nu toe zijn mooiste herinnering. “Er was al een groepje voorop. Ik ben er alleen naartoe gereden en heb uiteindelijk de sprint van vier gewonnen.”

Dichtrijden van gaten

Maxim blijkt sterk in het dichtrijden van gaten. Dat bewees hij vorige zaterdag nog eens in Dadizele. “Er was opnieuw een renner voorop. Ik heb hem alleen ingehaald. Niet veel later moest mijn medevluchter de rol lossen en toen heb ik nog een drietal ronden alleen voorop gereden. In de finale van de wedstrijd werd ik toch nog ingelopen door het peloton. In de sprint finishte ik als 14de. Ik mag wel zeggen dat het veel beter gaat dan vorig seizoen. Toen bleef het bij een tweetal toptienplaatsen over het hele seizoen, terwijl ik er nu al drie te pakken heb: Meulebeke, Waregem en Beveren-Waas. In die laatste wedstrijd werd ik zesde. Toen het seizoen begon, had ik op een overwinning gerekend. Die doelstelling heb ik nu al gerealiseerd en ik droom stilaan van meer. Het zou prachtig zijn mocht ik zaterdag voor eigen volk kunnen winnen. Voor mij zou het ideaal zijn dat ik met een groepje kan wegrijden en het kan afmaken in de sprint. Vorig jaar was de koers in Harelbeke niet echt mijn ding. De wedstrijd eindigde gewoon op een massasprint en daarin ga ik me nog niet snel moeien. Ik kwam daardoor pas als 41ste aan.”

Het zou prachtig zijn mocht ik zaterdag in Harelbeke voor eigen volk kunnen winnen

Dit seizoen zou de tweedejaarsnieuweling graag nog eens de handen in de lucht mogen steken, zoals eerder gezegd mag dat voor hem gerust al zaterdag zijn. Daarnaast kijkt hij in het bijzonder ook uit naar de klimkoers in Vresse-sur-Semois van begin augustus. “Ik denk van mezelf dat ik een klimmerstype ben. Een massasprint daarentegen vermijd ik liever. Warme weersomstandigheden liggen me het best. Waarschijnlijk zorgde dat ervoor dat ik vorig seizoen in de zomervakantie en op het einde van het seizoen in mijn beste doen was”, aldus de renner van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. Als ook dit jaar het beste voor Maxim nog moet komen, is dat alleszins veelbelovend.

Ex-veldrijder

De inmiddels 16-jarige renner begon zijn wielercarrière een zevental jaar gereden in het veldrijden. Intussen is hij volledig overgestapt op het wegwielrennen. Maxim Delrue: “Crossen doe ik nu niet meer, ik bleek gewoon veel liever op de weg te rijden”, besluit de leerling fietsmechanica aan de Wielerschool in Oudenaarde.

Memorial Ronny Vandecaveye. Zaterdag 27 april. Organisatie: KWC Nut en Vermaak Stasegem. Inschrijving vanaf 12.30 uur in het Guldensporencollege, Stasegemsesteenweg, 23. Start om 13.45 uur, aankomst rond 15.20 uur. Parcours (61,2 km, verdeeld over 12 ronden): start Stasegemsesteenweg, Heerbaan, Wijdhagestraat, Veldstraat, Stasegemstraat, Guldensporenstraat, Berkenlaan, Acacialaan, Stasegemsesteenweg.