Mathisse Grootaert stapt hoopvol over naar de beloften

Mathisse Grootaert heeft er geen onverdeeld goed seizoen 2018 opzitten. Hij had last van de naweeën van klierkoorts in 2017. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Mathisse Grootaert heeft er geen onverdeeld goed seizoen 2018 opzitten. Kon ook bezwaarlijk anders want klierkoorts uit 2017 zinderde nog na. Men had er hem van verwittigd dat dit nog geruime tijd kon aanslepen. Zo is het ook uitgevallen. Zijn grote motor draaide niet altijd optimaal.

Het kampioenschap van België achtervolging, waarvan hij de titelverdediger was, kwam te vroeg. Toch kon Mathisse de laagste podiumplaats in de wacht slepen met opvolger Fabio Van den Bossche en Nicolas Wernimont aan zijn zijde.

“Van de Blaarmeersen keerde ik mij meer en meer af aangezien de Topsportschool niet langer aan mij besteed was”, verduidelijkt Mathisse. “Ik volg nu houtbewerking in Groenhove Waregem.”

“Mijn minste moment was het met enkele honderdsten van een seconde mislopen van de West-Vlaamse titel”

Ook als tijdrijder moest Mathisse fysieke beperkingen in acht nemen, al kon hij zich in dat domein nog wat waarmaken: hij werd vijfde in Montenaken en tweede in het kampioenschap van West-Vlaanderen. Zelfs een twaalfde plaats in het loodzware kampioenschap van België in Vresse-sur-Semois was in de gegeven omstandigheden een opsteker. In eigen Waregem werd hij dichter verwacht dan de elfde plaats.

Zege in Desselgem

“Ik legde de focus vooral op de koersen in lijn en kon er ook twee van winnen”, blikt Mathisse verder terug. “Half april overwon ik in Herfelingen meer dan 140 concurrenten. Toch beleefde ik nòg meer genoegen aan mijn zege begin juli in het nabije Desselgem (met 84 deelnemers), waar ik onder het toeziend oog van familie, supporters, vrienden en kennissen afgescheiden door de finish kon rijden. Wat een gelukzaligheid! Tussendoor veroverde ik een podiumplaats in de openingsrit der Ster van Oost-Vlaanderen, waarin ik mijn steentje kon bijdragen tot het overwicht van Gaverzicht-Glascentra Deerlijk.”

“Mijn minste moment overkwam mij bij het met enkele honderdsten van een seconde mislopen van de West-Vlaamse titel”, zucht Mathisse. “Dat ik die titel en trui aan mijn clubmaat Warre Vangheluwe moest laten was voor mij meer dan een troost.”

Blijft bij moederclub

Mathisse reed vorige zaterdag in Heestert zijn ultieme koers als junior en deed het vrij degelijk met een negentiende plaats als uitkomst.

Hij bevindt zich nu aan de vooravond van zijn moeilijke overstap naar de beloften. Hij blijft bij zijn moederclub Gaverzicht-Glascentra Deerlijk, waar hij het echt naar zijn zin heeft.

Als belofte mag Mathisse zijn tijd nemen want hij rijdt het hele seizoen 2019 als 18-jarige.

Het kan niet genoeg herhaald worden dat Mathisse meer moet beseffen dat hij, behalve de looks en de guts, ook de motor heeft om het als coureur ver te schoppen.